ACTUALITATE 1 aprilie 2020

VIDEO La Spitalul Județean sunt internați 14 pacienți confirmați cu COVID-19

de Iulia Drăghici - Taraș | 3720 vizualizări

Primul pacient vindecat a fost externat miercuri dimineața

La Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe sunt în prezent internate 14 persoane pentru care s-a confirmat infectarea cu virusul COVID-19, au anunțat miercuri dimineața reprezentanții unității spitalicești. Dintre pacienții internați, jumătate sunt angajați.

Totodată, în spital se află și cinci pacienți suspecți de infectarea cu noul coronavirus, pentru care se așteaptă rezultatele testării.

În prezent, pot să vă spun că avem 14 pacienți confirmați, internați în secția de infecțioase și cinci suspecți. Printre acești 14, știți bine că avem și colegi, deci personal sanitar. Ei sunt bine. Doi dintre ei prezintă semne de pneumonie, unul într-o stare bună”, a declarat miercuri, într-o videoconferință de presă, directorul medical, dr. Roșu Mátyás.

Vestea bună a zilei este că miercuri dimineață a fost externat primul pacient declarat vindecat de la Spitalul Județean.

Reprezentanții spitalului spun totuși că se așteaptă ca numărul de cazuri să crească în perioada următoare, mai ales în contextul în care virusul a început să se răspândească intracomunitar, dar și pentru că multe persoane s-au întors recent din străinătate.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.