ACTUALITATE 28 august 2014

La Sfântu Gheorghe se lucrează... și se tot lucrează

de Székely Emőke | 136 vizualizări

În ultimele zile au fost amenajate 152 de noi locuri de parcare

Primăria Sfântu Gheorghe și-a propus în urmă cu ceva vreme să asfalteze și acele străzi din oraş care nu au avut asfalt niciodată. O parte dintre aceste străzi sunt deja terminate, la altele se lucrează, iar o a treia categorie urmează să fie începute în viitor. Momentan se lucrează pe străzile Cserey Jánosné, Ghioceilor, Vânătorilor și alte câteva străzi care nu au fost asfaltate niciodată, iar în următorii ani sunt în plan 20 de străzi care vor fi asfaltate pentru prima dată.

„În unele cazuri banii au venit din proiecte europene, dar majoritatea banilor sunt bani guvernamentali, suma totală pe care am cheltuit-o și o vom cheltui pentru reabilitarea de străzi fiind de 10 milioane de lei. Oamenii au ajuns la capătul răbdării, dar așa cum am mai spus-o, dacă ar fi trebuit să facem toate aceste lucrări din bani proprii, am fi terminat în 100 de ani” – a declarat primarul Antal Árpád.

Acesta a mai spus că în ultimele zile la Sfântu Gheorghe au fost amenajate 152 de noi locuri de parcare pe străzile Pescarilor și Căminului, dar a adăugat că „niciodată nu vor fi suficiente parcări în oraș”. De altfel, o parcare va fi amenajată și în locul panoramei din fața hotelului Bodoc.

„Niciodată nu vor fi suficiente parcări, mai ales rezidenţiale. Cei care au construit blocurile în anii '70-'80 nu au luat în calcul că e nevoie şi de locuri de parcare. Noi ne străduim să modernizăm şi să extindem spaţiile de parcare cât de mult putem, dar practic niciodată nu cred că vor fi suficiente, mai ales la mentalitatea noastră, majoritatea fiind obişnuiţi că trebuie să parcăm în faţa blocului” – a declarat Antal Árpád.

În ceea ce privește licitația pentru locurile de parcare rezidențiale, primarul a spus că impedimentul este lipsa specialiștilor pentru că, spune el, juriștii nu stau pentru 900 de lei, salariul de la primărie, ci își caută un loc de muncă mai bine plătit.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
costel, 30 august 2014
bani europeni dar "majoritatea banilor sunt bani guvernamentali" "dacă ar fi trebuit să facem toate aceste lucrări din bani proprii, am fi terminat în 100 de ani” aha si cu tinutul smecuiesc citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.