ACTUALITATE 16 februarie 2011

La Sfântu-Gheorghe, peste 4 milioane de lei pentru dezvoltare urbană

de Monica Vrânceanu | 42 vizualizări
Banii vin prin ADR Centru pentru spaţiile pietonale din centrul orașului Astăzi, la Sfântu Gheorghe, se semnează un nou contract de finanțare nerambursabilă pentru municipiul reședință de județ, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Contractul care va fi semnat astăzi la Primăria Sfântu Gheorghe este derulat prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) și implică o finanțare nerambursabilă ce va aduce municipiului Sfântu Gheorghe peste 4,32 milioane de lei. Banii vin

Banii vin prin ADR Centru pentru spaţiile pietonale din centrul orașului

Astăzi, la Sfântu Gheorghe, se semnează un nou contract de finanțare nerambursabilă pentru municipiul reședință de județ, în cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU).

Contractul care va fi semnat astăzi la Primăria Sfântu Gheorghe este derulat prin  Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) și implică o finanțare nerambursabilă ce va aduce municipiului Sfântu Gheorghe peste 4,32 milioane de lei. Banii vin prin Programul Operaţional Regional (POR) Axa prioritară 1, și au fost solicitați pentru dezvoltarea municipiului ca și centru urban.

La semnarea contractului de finanțare vor lua parte directorul general al ADR Centru Simion Crețu, președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, și primarul mun. Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de ADR, Proiectul  „Amenajarea spațiilor pietonale din centrul istoric al muncipiului Sfântu Gheorghe” a fost depus spre finanțare ADR în anul 2009 și reprezintă cel de-al treilea contract de finanțare nerambursabilă din totalul celor cinci proiecte individuale eligibile ce constituie PIDU elaborat de către  Primăria Sfântu Gheorghe.

”În cadrul acestei axe prioritare sunt finanțate, pe termen mediu sau lung, Planurile Integrate de Dezvoltare Urbană formate din două, trei sau mai multe cereri de finanțare individuale, cereri care contribuie împreună la regenerarea socio-economică a arealelor urbane - zone de acțiune urbană - clar delimitate spațial în cadrul oraşelor”, se mai arată în comunicatul ADR Centru.

Primăria Sfântu Gheorghe a depus la ADR 16 proiecte, trei dintre acestea aflându-se în faza contractuală, patru în cea precontractuală iar restul în diverse faze de depunere, evaluare sau modificare. Unul dintre cele mai importante proiecte ale municipalităţii este cel referitor la Planul Integral de Dezvoltare Urbană (PIDU), care cuprinde la rândul său alte proiecte legate de reabilitarea de străzi, clădiri și spaţii verzi. Valoarea totală a proiectelor depuse de municipiul Sfântu Gheorghe la ADR Centru se ridică la 121 de milioane de lei, din care 81 milioane de lei reprezintă valoarea nerambursabilă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.