ACTUALITATE 27 noiembrie 2014

La Mulți Ani, România!

de Székely Emőke | 245 vizualizări

cmyk-afis-26x36,5-1decembrie

Vino pe 1 Decembrie în centrul oraşului Sfântu Gheorghe să petreci Ziua Națională a României alături de Voltaj şi multe trupe locale

Prefectura Covasna, împreună cu partenerii săi, Consiliul Județean Covasna, Consiliul Local Sfântu Gheorghe, dar și Asociația Pentru Comunitate, pregătește o altfel de sărbătoare cu ocazia Zilei Naționale a României, și anume una mai bogată în evenimente, una care, așa cum spune prefectul Marius Popica, să nu se termine la ora 14.

Ceremonial militar și religios

Evenimentele de luni vor începe la ora 10:30 cu un Te-Deum oficiat cu prilejul Zilei Naționale. Deja tradiționalul marș al Unirii va porni jumătate de oră mai târziu de la Biserica „Buna Vestire” de lângă Jandarmerie, și va străbate practic tot orașul. La Catedrală se vor alătura cei care vor participa în prealabil la slujbă, după care evenimentele vor continua la statuia lui Mihai Viteazul, unde după un moment folcloric va avea loc ceremonialul militar și religios, care se va încheia la ora 14:30 cu Hora Unirii. După aceea evenimentele se vor muta la scena amplasată în fața teatrului, unde va avea loc Premierea sportivilor Campioni Naţionali medaliaţi în anul 2014, premierea elevilor câştigători ai concursului „Idealul Unirii în conştiinţa românilor” organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna în colaborare cu Instituţia Prefectului, și Premierea trupei de teatru „Minicinis” din oraşul Covasna.

Spectacole folclorice

După premiere vor urca pe scenă ansambluri folclorice din județ: Ansamblul „Brâulețul”, Formația de Dansuri „Voineștenii” din Covasna, Corul „Voievozii Munților” din Vâlcele, precum și soliști de la Liceul „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe. Cel mai important spectacol folcloric va fi însă duminică, atunci când în Sala Mare a teatrului de la ora 19 va urca pe scenă celebrul interpret Nicolae Furdui Iancu, iar intrarea va fi gratuită.

Tinerii, dar și cei cu sufletul tânăr vor avea ocazia să cânte „ca la 20 de ani” alături de îndrăgita trupă Voltaj. Formația va urca pe scena amplasată în fața teatrului începând cu ora 18. În deschidere vor cânta două trupe covăsnene, Fresh și Youvenis Group, care vor pregăti atmosfera pentru apariția lui Călin Goia și colegii lui de trupă. După concert cerul va fi luminat de un spectaculos foc de artificii tricolor, adus de profesioniștii de la Pyro Events.

„Toată lumea să se simtă bine”

Prefectul județului Covasna, Marius Popica, spune că prin această suită de evenimente dorește ca lumea să se simtă bine cu ocazia Zilei Naționale a României. „Am încercat să ieșim din tipar, am vrut ca evenimentele din acest an să nu fie atât de rigide, să aibă loc ceremonialul militar, cel religios, după care la ora 14 toată lumea să plece acasă. Sper că lumea va veni și la spectacole, ne-am gândit la formația Voltaj pentru că noi credem că este o formație care le place și românilor și maghiarilor, așadar vor putea petrece împreună. De asemenea o noutate este târgul cu produse tradiționale. La fiecare eveniment mai mare are loc un târg, așadar ne-am gândit să organizăm și noi unul. Vor veni artizani, dar va fi și fasole, vin fiert și țuică fiartă” – ne-a declarat prefectul adăugând că speră că oamenii vor participa într-un număr mare la evenimente.

APC vă așteaptă în centru

Președintele Asociației Pentru Comunitate, Daniel Șanta, speră ca evenimentul de luni să atragă cât mai mulți oameni în centrul oraşului care să se bucure de spectacolul pregătit pentru ei. „Vreau în primul rând să îi mulțumesc domnului prefect Marius Popica pentru implicare. Cred că este cel mai activ și mai eficient prefect din ultimii mulți ani. Nu cred că evenimentul de luni era posibil fără eforturile domniei sale. În ziua de astăzi, la Sfântu Gheorghe, organizarea unui eveniment de asemenea amploare este aproape o utopie, dar iată că totuși am reușit. Sper ca oamenii să vină în număr cât mai mare și să se bucure împreună de această sărbătoare într-o atmosferă de normalitate și prietenie. Pentru Asociația Pentru Comunitate e o mare satisfacție că putem să organizăm la Sfântu Gheorghe un spectacol ca acesta și vă invit cu drag să fiți alături de noi pe 1 Decembrie în Piața Libertății din centrul orașului Sfântu Gheorghe, va fi minunat!”, a declarat Daniel Șanta – președintele Asociației Pentru Comunitate, organizatorul evenimentului.

Pyro Events ne va surprinde din nou

Nu puțini sunt cei care au spus că la ultimele ediții ale Zilelor Sfântu Gheorghe spectacolul pirotehnic de la finalul festivalului a fost unul grandios. Ei bine, cei care ne-au oferit aceste focuri de artificii, și anume specialiștii de la Pyro Events, ne vor încânta și de Ziua Națională. „Realizăm deja de 2 ani de zile spectacole de artificii de mare complexitate de Zilele Orașului Sfântu Gheorghe. Știm prin urmare că venim în fața unui public avizat, cu așteptări mari pe care vrem să le depășim. Prin urmare, promitem câteva minute de alegorie pirotehnică pline de emoție. Vă așteptăm în număr mare la un spectacol unic, în care vom încerca să luminăm spectaculos cea mai frumoasă seară a românilor” promite Mihai Bondria – reprezentant Pyro Events – Fireworks Design.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale se vor încheia la Teatru, unde va avea loc de la ora 20 spectacolul Teatrului „Andrei Mureșanu”, „Împreună”, în regia Mirelei Bucur, după un text scris de Petronela Rotar.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Eugen, 28 noiembrie 2014
La mulţi ani România! La multi ani dragi români! Uniţi vom fi puternici. Dezbinaţi vom fi manipulabili. Să aveti sănătate şi pace! Să avem tot mai multă minte!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.