ACTUALITATE 4 februarie 2013

Juriștii CJ primesc ajutor

de Székely Emőke | 84 vizualizări

Administrația județeană va încredința procesele importante unei firme de avocatură.

Juriștii CJ primesc ajutorConsiliul Județean Covasna a solicitat ajutor juridic extern în cazul proceselor cu valoare mare. Proiectul de hotărâre în acest sens nu a fost lipsit de discuții contradictorii.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, a spus că administraţia judeţeană are și în prezent unele procese ale căror obiecte se ridică la sume mari de bani, și în cazul cărora este nevoie de oameni juridici cu mare experiență pentru a le putea câștiga.

Ideea nu le-a prea plăcut consilierilor PCM, liderul fracțiunii, Kulcsár-Terza József, spunând că pune sub semnul întrebării colaborarea cu o firmă de avocatură atâta timp cât CJ are proprii lui juriști. Consilierul USL Sabin Calinic, dar și Tamás Sándor, i-au răspuns spunând că experiența unui avocat poate face diferența într-un proces, iar juriștii CJ sunt specializați în special pe drept administrativ, și mai puțin în drept economic.

Până la urmă Consiliul a votat în favoarea unei colaborări cu o firmă de avocatură, comisionul firmei respective fiind de 10% din valoarea obiectului procesului, în cazul în care acesta este câștigat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.