ACTUALITATE 16 aprilie 2020

Județul Covasna, „tăiat” de la porția de raportare zilnică a cazurilor de coronavirus

de Iulia Drăghici - Taraș | 6786 vizualizări

De miercuri, de când s-a produs încurcătura între raportările de la București și cea județeană, cu 124, ba 123, ba 149 de cazuri, situația cazurilor de coronavirus în județul Covasna nu a mai fost actualizată.

Pe site-ul ȘtiriOficiale.ro, statistica de joi arată tot 123 de cazuri, iar Prefectura a adoptat din nou tactica de „silenzio stampa”, cu care ne-a obișnuit dinainte de revenirea la raportarea pe județe.

Nici DSP Covasna, nici Prefectura nu au răspuns solicitării Observatorul de Covasna de joi de a furniza date pe care alte județe le primesc încă, pe raportări ceva mai credibile.

În plus, în raportările oficiale, județul Covasna figurează joi cu un total de 9 cazuri de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, când, în raportarea de miercuri (!) a spitalului județean s-a comunicat prezența virusului la 6 medici, 31 de asistenți, 13 infirmieri și alți 5 angajați. 

Dar ca să nu fim total dezinformați, ni se comunică totuși ce amenzi primesc locuitorii județului, respectiv câți sunt în carantină și câți în autoizolare.

Potrivit datelor aflate în evidențele Direcției de Sănătate Publică Covasna, la această dată, în carantină instituționalizată se află un număr de 210 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a se depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 522 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. De la ultimul comunicat de presă, un număr de 5 persoane au ieșit din carantină, iar alte 66 de persoane au ieșit din autoizolare. (...) La nivelul județului au fost verificate 229 de persoane cu privire la respectarea măsurii de carantinare/izolare la domiciliu. Cu ocazia acestor verificări a fost identificată o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Împotriva acesteia s-a luat măsura sancționării contravenționale în sumă de 2.000 lei și conform Ordonanței Militare nr.4 din 29.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, va fi obligată să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea sa. În conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020, s-au aplicat 101 sancțiuni contravenționale în valoare de 169.860 de lei, cea mai mare parte a sancțiunilor contravenționale fiind aplicate unor persoane depistate că nu au respectat măsura privind restricționarea circulației”, arată comunicatul de presă transmis joi seara de Prefectura Covasna.

A, da! Și să nu uităm urarea de Paște:

Pentru că se apropie Sfânta Sărbătoare de Paște, moment în care dragostea, pacea și seninătatea se unesc în numele Domnului nostru Iisus Hristos, Instituția Prefectului – Județul Covasna, urează tuturor creștinilor ortodocși și greco-catolici ca minunea Învierii să ne aducă în suflete încredere, lumină, iubire și speranță. Împreună suntem puternici, împreună vom învinge dificultățile din această perioadă! Vă dorim să petreceți Sărbătorile de Paști cu fericire!”.

Până la data de 16 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), dintre care 491 de noi cazuri de îmbolnăvire. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 387 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.