ACTUALITATE 5 decembrie 2012

Judecarea cazului „Mikó” – amânată până la anul

de Agerpres | 980 vizualizări

Unul dintre inculpaţi este Markó Attila, candidat UDMR pentru Parlament.

Judecarea cazului „Miko” – amanataCurtea de Apel Ploieşti a stabilit un nou termen de judecată în procesul „Mikó”, în care este inculpat şi fostul subsecretar de stat Markó Attila, candidat pe listele UDMR pentru Parlament.

Markó Attila a fost condamnat în luna mai la trei ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, iar recursul care ar fi trebuit să se judece miercuri la Curtea de Apel Ploieşti a fost amânat pentru că avocatul apărării nu s-a prezentat. Viitorul termen de judecată este 15 ianuarie 2013.

Fostul secretar de stat în Departamentul pentru Relaţii Interetnice, Markó Attila, a fost trimis în judecată de DNA pe motiv că, împreună cu alte două persoane, respectiv Tamás Marosán, reprezentantul Eparhiei Reformate din Ardeal, şi Silviu Clim, fost consilier juridic în cadrul Ministerului Justiţiei, ar fi retrocedat abuziv clădirea Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe către Eparhia reformată din Ardeal pe baza unor documente nevalabile.

Markó Attila, care şi-a susţinut în permanenţă nevinovăţia, candidează pe listele UDMR Covasna pentru Camera Deputaţilor în Colegiul uninominal Sfântu Gheorghe.

La începutul lunii septembrie, UDMR şi Biserica reformată au organizat un miting de protest în faţa Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe împotriva sentinţei Judecătoriei Buzău, miting catalogat de politicienii români din judeţ drept o încercare de intimidare a justiţiei.

Teme articol: UDMR Miko Marko Attila
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.