ACTUALITATE 5 mai 2022

Joi are loc comemorarea a 78 de ani de la deportarea evreilor din județul Covasna

de David Leonard Bularca | 584 vizualizări

La Sfântu Gheorghe va avea loc joi, 5 mai, un ceremonial de comemorare a 78 de ani de la deportarea evreilor din județul Covasna. Evenimentul va începe de la ora 17:00, în Parcul Memorial al Holocaustului, pe strada Voican. 

„Astăzi, 5 mai 2022, la Parcul Memorial al Holocaustului din Sf. Gheorghe, strada Voican, începând cu orele 17:00, va avea loc, în organizarea Obștii Evreilor din Sf. Gheorghe, un mic ceremonial de Comemorare a 78 de ani de la Deportarea evreilor din județul Trei Scaune/Covasna. Cei interesați a participa la acest onest eveniment sunt bineveniți, prilej cu care se poate viziona Parcul Memorial al Holocaustului”, se arată într-un comunicat de presă al Obștii Evreilor din Sfântu Gheorghe, transmis redacției Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro. 

Parcul Memorial al Holocaustului a fost inaugurat la Sfântu Gheorghe în urmă cu opt ani, odată cu comemorarea a 70 de ani de la deportarea evreilor din Covasna, notează Mediafax. 

În 2009, reprezentanții Obștii Evreiești din Covasna și ai autorităților locale au dezvelit, în cimitirul evreiesc din Sfântu Gheorghe, un zid memorial pe care sunt scrise numele celor 611 evrei din județ care au pierit în lagărele naziste, conform sursei citate anterior. 

Sursa foto: arhivă, Agerpres 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.