ACTUALITATE 6 februarie 2020

ITM Covasna: un mort în accidentele de muncă din 2019

de Iulia Drăghici - Taraș | 1374 vizualizări

Victima a fost un bărbat din zona Târgu Secuiesc

Județul Covasna are cele mai puține accidente mortale de muncă din țară, potrivit ITM Covasna. Singura victimă din evidențele ITM Covasna este un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani din zona Târgu Secuiesc, care și-a pierdut viața la serviciu, vara trecută, în urma unui accident de pădure. În total, au fost înregistrate 69 de accidente de muncă.  

În anul 2019 au fost transmise la ITM Covasna un nr. de 69 fişe de comunicare a evenimentelor de muncă.  În urma cercetării evenimentelor, situația se prezintă astfel: o persoană cu accident de muncă mortal, un deces la locul de muncă din cauze patologice, 35 de persoane cu incapacitate temporară de muncă, diferenţa fiind accidente uşoare, accidente în afara muncii şi accidente înregistrate în alte judeţe, angajatorii la care s-au produs evenimentele având sediul în alte judeţe”, arată bilanțul ITM Covasna, prezentat miercuri într-o conferință de presă. 

Specialiștii de la ITM Covasna spun că numărul accidentelor de muncă este în scădere. Și accidentele mortale s-au înjumătățit anul trecut, având în vedere că în 2018 două persoane și-au pierdut viața în timp ce erau la serviciu. 

De reținut, suntem pe locul 1 în țară, cu cele mai puține accidente de muncă mortale în 2019”, a spus, în cadrul conferinței de presă, inspectorul pe Securitate și Sănătate în Muncă, Dumitru Marinescu.

Neatenția și rutina sunt principalele cauze ale producerii accidentelor de muncă în județul Covasna, susține acesta. 

Sunt două categorii care prezintă riscul cel mai mare: noii angajați și cei care au vechime mare, pentru care deja munca a devenit rutină”, spune Dumitru Marinescu, care, totodată, precizează importanța echipamentelor corespunzătoare, care sunt și obligatorii. 

Numărul sancţiunilor contravenţionale aplicate în anul 2019 pe domeniul sănătății și securității în muncă a fost de 1164. Cuantumul valoric al sancţiunilor aplicate în anul de referinţă a fost de 121.000 lei. 

Sectoarele economiei naţionale în care au fost înregistrate cele mai multe accidente de muncă sunt: exploatările forestiere, transport, agricultură, colectare deşeuri nepericuloase, construcţii de clădiri, fabricarea pieselor şi a accesoriilor pentru autovehicule, activităţi de creditare – bancare, respectiv activități de comerț. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.