ACTUALITATE 29 decembrie 2015

ISU Covasna a avut 2.142 de intervenții în acest an

de Mirela Cara Dragu | 726 vizualizări

Începând din 2012, când numărul de evenimente gestionate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a crescut brusc de la 472 la 2.337, ca urmare a înfiinţării punctului SMURD de la Sfântu Gheorghe, activitatea instituției s-a menținut la un nivel destul de ridicat, cele mai puține asemenea evenimente înregistrându-se în 2014, când numărul lor a ajuns la 1.969, față de 2.142 câte au fost gestionate în decursul acestui an, până la sfârșitul lunii noiembrie. Printr-un calcul simplu, ajungem la o medie de peste 6 intervenții pe zi.

Între acestea, 126 au fost pentru stingerea unor incendii, între care 87 au fost lichidate de către structurile de intervenție din cadrul ISU Covasna, celelalte fiind lichidate în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență. Din totalul de 126 de incendii în care s-a intervenit pe parcursul anului 2015, 73 s-au petrecut în raionul de intervenție al Departamentului Sfântu Gheorghe, 37 în cel al Secției de Pompieri din Târgu Secuiesc și alte 16 în zona Pichetului de Pompieri din Întorsura Buzăului.

Echipele de intervenție ale ISU Covasna s-au confruntat în acest an și cu 41 incendii de vegetație uscată, din care 33 au fost stinse fără ajutorul altor structuri.

Cât privește deplasările de intervenție efectuate de ambulanțele SMURD, numărul acestora se ridică la 1.785, din care 23 au fost intervenții pentru descarcerare, iar 1.654 cazuri medicale. De asemenea, au existat 11 alarme false, 60 de deplasări fără intervenție și 7 situații de mobilizare soldată cu întoarcerea din drum.

Între cazurile medicale pentru care s-a solicitat ajutor SMURD au fost 196 de intoxicații, 489 de traumatisme, 111 cazuri de accident rutier și 2 arsuri, celelalte fiind alte afecțiuni medicale.

ISU Covasna a intervenit în acest an și în 54 de alte situații de urgență precum evenimente publice de amploare care pot genera situații de urgență, pericole de explozie în urma scăpărilor de gaze sau asanarea teritoriului de muniție neexplodată.

Din raportul transmis de ISU Covasna reiese că durata medie a deplasărilor de urgență în 2015 fost mai mare decât cea din 2013 și 2014, ajungând la 13’40’’, față de aproximativ 11 minute în ceilalți doi ani precedenți.

Evenimentele cu care s-au confruntat echipele ISU Covasna în decursul anului care tocmai se încheie nu au fost ieșite din comun, ele fiind tipice pentru genul de activitate pe care o desfășoară instituția. „N-am avut un an deosebit de greu în ceea ce privește partea operativă a unității. Au fost niște evenimente uzuale, ceea ce se întâlnește în fiecare an”, a spus inspectorul șef al ISU Covasna, col. György Alfons.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.