ACTUALITATE 8 august 2022

IPJ Covasna: operațiune de-o zi cu 60 de controale punctuale în domeniul silvic

de Iulia Drăghici - Taraș | 1333 vizualizări

O acțiune de control în domeniul silvic a avut loc săptămâna trecută în județul Covasna. Oamenii legii au făcut 60 de controale punctuale, în care au verificat 75 de mijloace de transport al materialului lemnos, dar și opt societăți comerciale. Operațiunea s-a lăsat cu 25 de amenzi în valoare totală de 18.650 de lei și confiscarea de material lemnos în valoare de 15.837 de lei.

Potrivit IPJ Covasna, la acțiune au participat 70 de polițiști și jandarmi, sprijiniți de 11 specialiști silvici.

La data de 4 august a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna și specialiști în domeniul silvic, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională prevăzute de legislația din domeniul silvic.

Astfel, polițiștii au efectuat verificări la operatorii economici care își desfășoară activitatea în domeniul silvic. Obiectivul acțiunii a fost combaterea activităților ilicite în domeniile specifice exploatării, depozitării, prelucrării, comercializării și transportului materialului lemnos.

În acest sens, au fost executate 60 de controale punctuale, fiind verificate un total de 75 de mijloace de transport al materialului lemnos. Totodată, au fost verificate și 8 puncte de lucru ale unor societăți comerciale.

Ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.650 de lei pentru nerespectarea legislației în domeniul silvic. De asemenea, a fost confiscat material lemnos în valoare de 15.837 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, trimis redacției „Observatorul de Covasna” vineri. 

Un raport al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna privind activitatea pe anul 2021 a relevat că, în ceea ce privește domeniul silvic, polițiștii, împreună cu jandarmii și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în acest sens, au organizat anul trecut aproape 4.500 de controale și acțiuni în fondul forestier naţional, pe drumurile publice și cele forestiere, precum și la depozitele de materiale lemnoase şi la instalaţiile de prelucrat lemn rotund existente pe raza județului. Același raport mai arată și că anul trecut s-au înregistrat peste 370 de sesizări despre comiterea de infracțiuni în domeniul silvic. Totodată, valoarea amenzilor aplicate pe întreg anul trecut în domeniul silvic a fost de peste 364.000 de lei. 

Sursa foto: ilustrativ/arhivă 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.