ACTUALITATE 9 ianuarie 2013

Investiţii de peste 6 milioane de euro la Ozun

de Monica Vrânceanu | 82 vizualizări

Investiţii de peste 6 milioane de euro la OzunÎn vremuri în care mai toate primăriile se plâng de lipsa banilor și a investițiilor, primarul comunei Ozun, Ráduly István, spune că are planuri mari pentru acest an, deoarece nu vrea să se lase înfrânt  de starea generală de apatie din administrație, ci dimpotrivă, vrea să demonstreze că se poate munci și pe vremuri de criză. Ráduly István susține că Primăria Ozun are în derulare proiecte de 6,2 milioane de euro, banii urmând a fi investiți în diverse lucrări de infrastructură și dezvoltare. Astfel, una dintre cele mai importante lucrări este cea a canalizării satelor Lisnău, Sântionlunca și Bicfalău, în total urmând ca peste 800 de gospodării să beneficieze de canalizare. În plus, pentru fiecare dintre aceste localități se va construi câte o stație de epurare. Tot în aceste trei sate, în primăvară vor fi demarate lucrările pentru rețelele de apă potabilă, în vreme ce la Ozun se înființează o platformă pentru colectarea gunoiului, aceasta având o valoare de 1,6 milioane de euro, iar alți 1,5 milioane de euro vor merge pe reabilitarea și asfaltarea mai multor kilometri de drumuri comunale.

Peste 20 de kilometri de piste pentru biciclete

În plus, Ráduly István intenționează să meargă mai departe cu un proiect inițiat acum ceva timp, prin programul Natura 2000, prin intermediul căruia se amenajează piste pentru biciclete.

„E un proiect mai vast, prin care vor fi amenajați 24 de kilometri ca piste pentru biciclete; asta va însemna însă un circuit, cu indicatoare, pe care se va merge prin Ozun – Măgheruș – Lisnău – Bicfalău cu întoarcere Ozun. Cred că avem un potențial turistic extraodrinar și trebuie să-l valorificăm, pentru că în zona noastră turiștii chiar au ce vedea – cultura românească, ungurească, țigănească și chiar săsească – chit că sașii au mai plecat”, spune Ráduly.

Conacele de la Bicfalău, marea speranţă

Primarul spune că în perioada următoare, pe lângă lucrările de infrastructură, vrea să se ocupe inclusiv cu atragerea de fonduri pentru dezvoltarea turistică, mai ales că au fost deja făcuți primii pași spre introducerea satului Bicfalău în patrimoniul mondial UNESCO. Primarul spune că cele aproape 40 de conace vechi aflate la Bicfalău reprezintă o adevărată valoare, mai ales că există conace în care străinii și-au manifestat interesul de a investi pentru a le reface.

„Tot ce facem pe infrastructură e pentru a asigura oamenilor un trai mai bun, inclusiv prin creșterea valorii turistice și culturale a zonei. Doar cu drumuri și infrastructură modernă putem atrage investitorii”, a mai punctat Ráduly.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.