ACTUALITATE 31 ianuarie 2017

Întorsurenii se pregătesc şi ei de Balul Portului Popular

de Iulia Drăghici - Taraș | 2532 vizualizări

Costumele populare ale întorsurenilor vor fi aduse şi ele în „lumina reflectoarelor” peste aproximativ două săptămâni, când va avea loc a treia ediţie a Balului Portului Popular din Întorsura Buzăului. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 18 februarie a.c., la Căminul Cultural din Brădet, de la ora 20.

Accesul la eveniment se va face obligatoriu printr-o rezervare prealabilă, anunţă organizatorii, pentru că numărul locurilor este limitat de capacitatea redusă a Căminului.

„Vor participa foarte multe formaţii din zonă şi din afară. Intrarea va fi pe bază de invitaţie confirmată. O să împărţim invitaţii, prin intermediul şcolilor din zonă, şi acolo va fi trecut un număr de telefon. De asemenea, oamenii vor putea confirma şi pe Facebook. Participanţii sunt rugaţi să vină îmbrăcaţi cu cel puţin o componentă a unui costum popular. (...) Sunt convins că va ieşi bine şi că acest Cămin va fi neîncăpător. În plus, fiecare participant trebuie să vină cu ceva de-ale gurii de acasă pe care le vor servi acolo. Noi vom asigura mesele, feţele de masă, pahare, furculiţe, cuţite, pâine şi apă”, a declarat pentru „Observatorul de Covasna” directorul Casei de Cultură din Întorsura Buzăului, Costică Oltean.

Tot de la organizatorul Balului din zona Întorsurii am aflat că şi Căminul din satul Floroaia Mare, proaspăt inaugurat la sfârşitul anului 2016, ar putea beneficia de asemenea de un Bal al Portului Popular. În calea acestui plan în acest moment stă doar lipsa fondurilor.

„Avem în plan să organizăm acest eveniment şi la Căminul Cultural de la Floroaia Mare, dar deocamdată stăm foarte prost cu bugetul şi nu ne permitem. Din acest motiv nu putem să precizăm cu certitudine dacă organizăm şi acolo. (...) Organizatorii au nişte cheltuieli şi deocamdată Casa de Cultură nu dispune de acea sumă. Vom vedea ce vom mai putea face. Cu siguranţă mi-aş dori ca şi la Floroaia Mare să putem face un asemenea eveniment. Sunt convins că floroienii, la fel ca şi locuitorii satului Brădet, abia aşteaptă să deschidă lăzile de zestre şi să scoată la purtare fel de fel de costume populare deosebite, moştenite din bătrâni şi să se mândrească cu ele”, ne-a mai precizat Costică Oltean.

Balul Portului Popular din Întorsura Buzăului este organizat de Casa de Cultură din Întorsura Buzăului şi Primăria oraşului.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.