ACTUALITATE 30 ianuarie 2017

Întorsurenii îşi pot exprima nemulţumirile legate de oraş printr-un chestionar online

de Iulia Drăghici - Taraș | 2403 vizualizări

Autorităţile locale din Întorsura Buzăului deschid o nouă cale de comunicare cu cetăţenii, în premieră pentru acest oraş. Pe noul site al Primăriei din Întorsura Buzăului, www.intorsura.info, cetăţenii sunt invitaţi să îşi prezinte, anonim, nemulţumirile şi dorinţele legate de acest oraş prin completarea unui chestionar online, numit „Strategia de dezvoltare durabilă a oraşului Întorsura Buzăului – identificarea potențialului și perspectivelor de dezvoltare”. Prin intermediul răspunsurilor oferite de locuitorii oraşului, Primăria va putea analiza obiectiv care sunt doleanţele cetăţenilor şi pe ce trebuie să se bazeze Strategia de Dezvoltare Locală, care urmează să fie elaborată.

„Primăria Orașului Întorsura Buzăului elaborează Strategia de Dezvoltare Locală, iar în această etapă lansează prezentul chestionar, în baza căruia va fi identificat potențialul și proiectele prioritare de dezvoltare pentru Orașul Întorsura Buzăului în perioada 2017-2020. În acest scop, vă rugăm să aveți amabilitatea de a răspunde următoarelor cerințe a căror analiză va servi echipei de elaborare a strategiei. Chestionarele sunt anonime”, arată introducerea sondajului online.

Chestionarul cuprinde întrebări legate de nivelul de mulţumire faţă de oraş, faţă de propria locuinţă, despre calitatea drumurilor din oraş, principale sau secundare, despre alimentarea cu apă sau despre canalizare, iluminat, încălzire centralizată, salubritate, locuri de joacă, evenimente cultural-artistice, aspect urbanistic al oraşului şi aşa mai departe. Aproape toate întrebările sunt închise şi cer câte o variantă de răspuns selectată dintr-o listă. Ultima întrebare, care se referă la principalele trei resurse pe care se poate sprijini dezvoltarea viitoare a orașului, este deschisă, adică invită cetăţeanul să răspundă în scris.

„Din octombrie am anunţat că Strategia este în dezbatere publică, dar nu a venit absolut nimeni să îmi dea vreo sugestie. Eu chiar vreau să ţin cont părerile oamenilor. Prin chestionar putem să aflăm ce îi nemulţumeşte cel mai tare pe oameni şi ce vor de la acest oraş. Aş vrea ca oamenii să fie cinstiţi, sinceri. Numai în acest fel putem cu adevărat să identificăm nevoia şi ne putem mişca”, ne-a spus primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă.

Chestionarul se poate completa până la începutul lunii martie. „Aştept de la toţi cetăţenii să vină cu un punct de vedere obiectiv. În final vom prelucra răspunsurile şi vom vedea clar ce avem de făcut”, a mai spus primarul oraşului.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.