ACTUALITATE 16 martie 2022

Întorsura Buzăului va avea sistem modern de supraveghere video

de Iulia Drăghici - Taraș | 1482 vizualizări

Cuibul de barză de la Brădet este cuprins pe lista obiectivelor de vizualizat  

Întorsura Buzăului va avea în curând un sistem de supraveghere modern, format din 29 de camere video. Chiar dacă nu se știe deocamdată data exactă când va intra oficial în acțiune, lucrările sunt pe ultima sută de metri. Vor fi supravegheate nu doar obiective publice, treceri de pietoni și intersecții, ci și un cuib de barză din satul Brădet. 

Am montat în oraș 29 de camere video. Am început anul trecut proiectul și anul acesta îl finalizăm. Anul trecut am cumpărat materialele și anul acesta le-am montat. Mai avem de plătit 62.000 de lei manopera. (...) Cele două camere de la intrare și ieșire în oraș sunt niște camere de 700 de euro bucata, camere care pot face zoom automat pe numărul de înmatriculare al mașinii și stochează în baza de date, pe o perioadă lungă, toate mașinile care au intrat și ieșit din localitate. Cei de la poliție ne-au mulțumit pentru această investiție”, ne-a spus primarul Raul Urdă. 

Acesta a subliniat că principalul obiectiv al acestei investiții este siguranța cetățenilor și a bunurilor acestora și că se va putea filma doar pe domeniul public. 

Au fost momente în care s-au distrus anumite obiecte, chiar coșuri de gunoi, bănci prin parc și așa mai departe. În principal, toate intersecțiile sunt supravegheate, începând de la Petrom, Floroaia, Brădet și toate trecerile de pietoni sunt filmate cu niște camere de opt megapixeli, adică foarte performante. Am încercat să punem vârful de tehnologie care este astăzi. De asemenea, montăm cinci camere pe cele cinci insule de gunoi ca să vedem cine nu respectă colectarea selectivă”,  a mai spus primarul. 

Fiecare cameră conține o cartelă cu SIM de date mobile și rețea securizată pentru internet. 

La hotărârea Consiliului Local, nu le vom preda poliției, nu vor avea acces permanent cei de la poliție la ele, dar pot solicita oricând informații. Aici la noi va fi sediul unde se vor centraliza toate imaginile, toate informațiile”, a mai completat edilul din Întorsura Buzăului. 

Video din cuibul de barză 

Pe lângă obiectivele menționate anterior, o cameră video va fi montată și într-un cuib de barză, ne-a mai dezvăluit primarul. 

O noutate foarte interesantă este că vom avea o cameră pe cuibul de barză de la Brădet. Domnul Ciprian Popica a venit cu propunerea asta. El de ani de zile notează într-o agendă când vine barza, când ies puii și așa mai departe. Atunci, la ideea lui, am zis să îi facem o bucurie și punem o cameră care va filma în permanență cuibul de barză”, a spus Raul Urdă. 

La peste 130.000 de lei se va ridica în total investiția în sistemul de supraveghere video, dintre care 62.000 de lei este suma prevăzută în bugetul inițial adoptat pentru anul 2022. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.