ACTUALITATE 18 decembrie 2020

Întorsura Buzăului: „Primarul își riscă Mercedesul, ca să vedeți ce încredere are în echipa de constructori”

de David Leonard Bularca | 2674 vizualizări

În acest timp, sub podul inaugurat se aflau constructorii și angajați ai primăriei; „Respectăm o tradiție”, spune edilul 

Inaugurările nu s-au oprit odată cu finalizarea campaniei electorale, așa cum, poate, mulți ar fi obișnuiți să creadă. La Întorsura Buzăului, de pildă, joi 17 decembrie, s-a dat în folosință un pod peste Râul Buzău, din zona străzii Eroilor, cunoscută local ca zona Vârtej. Întreg evenimentul a fost transmis live pe pagina de Facebook a Primăriei. Pentru a demonstra că investiția făcută este una bună, autoritățile au recurs la un adevărat spectacol: primarul orașului, Raul Urdă, a testat podul cu propriul său autoturism, marca Mercedes. În tot acest timp, sub construcție se afla echipa care a recondiționat podul, împreună cu viceprimarul, Silviu Popica. Niciunii nu păreau să își facă griji de vreun posibil pericol.  

Filmarea de joi începe cu o prezentare în care viceprimarul Silviu Popica vorbește despre locație și scopul acțiunii. La scurt timp, rolul de prezentator îl preia consilierul local Marcel Murea, pentru ca vicele să se alăture, sub pod, unui grup de oameni care aștepta un experiment. 

„Avem echipa de constructori care s-a așezat sub pod ca să prezinte garanție. Iar primarul își riscă Mercedesul, ca să vedeți ce încredere are în echipa de constructori”, anunța, în acest timp, încântat după tonul vocii care nara „spectacolul”, consilierul Marcel Murea.

Nu a durat mult și edilul orașului a trecut cu mașina personală pe noul pod, care, în afară de mici trosnituri care au putut fi auzite, a rezistat provocării transmise pe internet, spre bucuria celor prezenți. 

„Domnule, podul a rezistat, echipa o vedem aici, mai trece încă un muncitor. Toată lumea e în regulă. Podul a rezistat și o să mai reziste mulți ani de acum încolo. Eu, Marcel Murea, nu am putut să trec pe pod, a trecut primarul cu Mercedesul, e mai greu decât mine. Mulțumesc”, spune consilierul local după încheierea inaugurării.  

„Așa se face inaugurarea oricărui pod”

La scurt timp după difuzarea imaginilor, l-am sunat pe edilul de la Întorsura Buzăului, Raul Urdă, care ne-a spus că acțiunea este de fapt parte dintr-o tradiție. 

„Așa se face inaugurarea oricărui pod. Dacă știți, inginerul care a construit podul la Cernavodă, constructorul principal, s-a pus sub pod. Așa este o tradiție de atunci. Proiectantul podului a stat sub pod și a încărcat pe pod cinci locomotive ca să demonstreze că podul rezistă. Nu suntem noi constructori de poduri, dar respectăm o tradiție în sensul acesta”, a spus, pentru Observatorul de Covasna, Raul Urdă.

În același timp, primarul a recunoscut că nu a fost prima dată când un autovehicul a trecut pe acel pod. 

„S-a mai trecut cu camioneta, cu balastrul, dintr-o parte în alta”, ne-a mai spus Raul Urdă.

Investiția totală a fost aproape 19.000 de lei

Procesul de reconstruire a podului a fost început în timpul fostei administrații, ne-a spus Raul Urdă. Valoarea totală a investiției s-a ridicat la 18.740,05 lei.

„Este o investiție făcută din banii primăriei. A fost cumpărat în mandatul fostului primar materialul, grinzile principale de la pod și pilonii de susținere. Când ne-am apucat de lucrare am constatat că podul de rulare, trebuie schimbat și el în totalitate, fiind putred. Am cumpărat material și cu forțe proprii, cu șoferii, cu muncitorii primăriei am făcut acest pod. Acest pod a fost în funcțiune, noi doar l-am reconsolidat. Deci podul a fost funcțional, este funcțional”, a mai spus Raul Urdă, subliniind că de această dată nu a fost nevoie să obțină noi documente care să ateste siguranța acestei construcții. 

Cu toate că modul de inaugurare a fost cel puțin neobișnuit, investiția rămâne și cu siguranță este de folos cetățenilor. 

Sursa foto: captură de ecran din live-ul Primăriei. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.