ACTUALITATE 16 ianuarie 2017

Întorsura Buzăului ar putea rămâne anul acesta fără două festivaluri naţionale

de Iulia Drăghici - Taraș | 659 vizualizări

Două dintre evenimentele naţionale organizate la Întorsura Buzăului de Clubul Copiilor ar putea fi anulate în acest an. Este vorba despre festivalul de muzică pop-rock „Împreună, formaţii pentru viitor” şi festivalul de folclor „Mlădiţe româneşti”. Motivul, potrivit coordonatorului Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului, Alin Neşa, este lipsa finanţării de la nivel naţional.

„Tot mai greu se obţin bani pentru concursuri. Ministerul nu mai vrea să finanţeze concursurile Palatelor şi Cluburilor Copiilor (...) Singurele pentru care am reuşit şi noi să primim finanţări sunt cel de schi, carting şi „Pui de Brad”. Acestea sunt concursuri cu mai multe etape la nivel naţional. Altfel nu mai aveam parte de finanţare. (...) Am pierdut finanţarea la festivalul de muzică „Împreună, formaţii pentru viitor”, dar şi pentru festivalul de folclor „Mlădiţe româneşti”. Să vedem dacă le mai putem ţine. (...) Competiţiile sunt de fapt nişte metode de evaluare pentru noi. Nu avem note în catalog şi alte metode, ci doar concursurile, începând de la fazele locale, până la cele naţionale şi internaţionale. Acolo se vede dacă ai lucrat cu copilul”, a explicat Alin Neşa.

„Împreună, formaţii pentru viitor”, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică pop-rock live pentru tineri, a marcat în perioada 29 august – 2 septembrie 2016 ediţia cu numărul VIII. Atunci, 16 trupe de la Palatele şi Cluburile Copiilor din ţară au cântat pe scena profesională amplasată în curtea Clubului Copiilor, în prezenţa a sute de locuitori din zona Buzaielor.

Cât despre festivalul folcloric „Mlădiţe româneşti”, acesta a marcat în 2016 prima ediţie naţională, cât şi a XI-a ediţie de când s-a înfiinţat. Anul trecut, în perioada 9 – 12 noiembrie, echipe de la Clubul Copiilor din Dorohoi, judeţul Botoşani, de la Palatul Copiilor din Ploieşti, judeţul Prahova, de la Palatul Copiilor din Arad, de la Palatul Copiilor din Brăila şi de la Palatul Copiilor din Găeşti, judeţul Dâmboviţa au venit în zona Buzaielor la iniţiativa Clubului Copiilor din Întorsura Buzăului.

Impreuna-formatii-685x320

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.