ACTUALITATE 14 iulie 2010

Interzis cu ciuperci în Piaţa Centrală

de Ana Sidon | 64 vizualizări
Municipalitatea a primit o serie de reclamaţii care­i priveau pe romii care vând ciuperci de sezon în Piaţa Centrală din Sfântu-Gheorghe Comercianții romi care vindeau ciuperci de sezon la tarabele din Piața Mare nu vor mai avea voie de acum încolo să vândă aici, din cauza mai multor reclamații care au venit la adresa lor, precum și ca urmare a faptului că în Piață este interzisă comercializarea în acest fel a ciupercilor. Discuția a avut loc în cadrul celei mai recente ședințe a Consiliului Local (CL) Sfântu-Gheorghe, ocazie cu care primarul Antal Arpad

Municipalitatea a primit o serie de reclamaţii care­i priveau pe romii care vând ciuperci de sezon în Piaţa Centrală din Sfântu-Gheorghe

Comercianții romi care vindeau ciuperci de sezon la tarabele din Piața Mare nu vor mai avea voie de acum încolo să vândă aici, din cauza mai multor reclamații care au venit la adresa lor, precum și ca urmare a faptului că în Piață este interzisă comercializarea în acest fel a ciupercilor.

Discuția a avut loc în cadrul celei mai recente ședințe a Consiliului Local (CL) Sfântu-Gheorghe, ocazie cu care primarul Antal Arpad a atras atenția că trebuie limitat accesul acestor vânzători sezonieri în Piața Centrală.

Potrivit primarului, mai mulți oameni s-au plâns de furturi venite din partea copiilor acestor comercianți, sau de faptul că cerșesc insistent.

Antal admite că situația este foarte dificil de rezolvat și măsura este una drastică, mai ales având în vedere că acest comerț reprezintă o metodă de subzistență pentru acești oameni, de aceea spune că trebuie găsite alternative.

„Decizia este radicală, dar a trebuit să o luăm. Din punctul de vedere al orașului este foarte periculos ca cei din Hetea să vină în număr mare aici, să cerșească. Am încercat să rezolvăm altundeva, dar la Piața Centrală am primit foarte multe plângeri”, a spus primarul. Pe de altă parte, Antal Arpad atrage atenția asupra faptului că deși comerțul cu ciuperci este o metodă de subzistență, a fost sesizată prezența de două-trei ori pe zi a unei mașini care preia ciupercile de la oameni, contra unor sume, și pleacă cu ele.

Astfel, primarul nu exclude posibilitatea unei acțiuni organizate în spatele acestor comercianți.

Cât despre prezența vânzătorilor în Piața Centrală, directorul Tega, Toth Birtan Csaba, a declarat că nici până acum nu era permis aecest lucru și nu au avut niciodată autorizație juridică. Toth a subliniat că a fost vorba despre o situație temporară, căreia i s-a pus capăt.

În aceste condiții, urmează a fi identificate noi locuri pentru ciupercari.

Sursa foto: Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.