ACTUALITATE 27 iulie 2018

Instituțiile statului ar putea plăti impozit la fel ca orice contribuabil

de Geanina Lupșa | 560 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe este de acord cu inițierea unei modificări legislative în acest sens

Potrivit edilului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, la întâlnirea primarilor municipiilor ce a avut loc luni, la București, s-a propus ideea ca Armata, Jandarmeria, dar și alte instituții de stat, care în prezent nu sunt impozitate, să plătească impozite ca orice contribuabil. Propunerea îi aparține primarului din Alba Iulia, Mircea Hava, însă nu este singurul care dorește implementarea unei astfel de măsuri, căci majoritatea edililor au susținut această propunere.

„Luni am avut, la București, o întâlnire a primarilor de municipiu și s-a ridicat o problemă extrem de interesantă. A fost ridicată de colegul meu din Alba Iulia și se referă la faptul că nu este corect ca anumite proprietăți să nu fie impozitate în această țară. Practic cu toții am fost de acord ca ar trebui să inițiem o modificare legislativă  în sensul în care toate clădirile, indiferent de proprietar, toate imobilele care se află pe teritoriul administrativ al unui municipiu să plătească impozit, inclusiv  instituțiile statului să plătească impozit, de la Jandarmerie până la Armată, de la Direcția de Sănătate Publică până la Primărie, toată lumea să plătească impozit”, a declarat joi,  în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Tot acesta a mai precizat faptul că se vor face demersuri în acest sens.

„S-a ajuns în situația  în care, în foarte multe orașe există clădiri în stare avansată de degradare, care sunt în proprietatea statului, iar statul nu investește, nu cedează acele bunuri către autoritățile locale. Nu am supus la vot, a fost doar o dezbatere, o discuție, dar din atmosfera din sală, pot să spun că a fost o aprobare din partea tuturor că ar trebui impozitate clădirile ministerelor”, a mai precizat edilul municipiului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.