ACTUALITATE 29 octombrie 2013

Inspectoratul Şcolar şi cel de Poliţie, partenere în educarea tinerilor împotriva violenței

de Monica Vrânceanu | 78 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean Covasna și Inspectoratul Județean de Poliție Covasna au lansat marți, la Sfântu Gheorghe, Campania de prevenire și combatere a violenței în mediul școlar „Nu lăsa violența să-ți conducă viața”. Campania se desfășoară în perioada noiembrie 2013 – iunie 2014, și are ca scop educarea elevilor în privința evitării actelor de violență și direcționarea energiei spre alte activități, educaționale sau sportive.

La lansare au luat parte directorii liceelor și grupurilor școlare din județ și directorii școlilor gimnaziale din Sfântu Gheorghe. Acestora li s-a prezentat un film produs de către polițiștii de la Prevenirea Criminalității, film în care au apărut poveștile și situațiile unor tineri aflați în penitenciarele din țară. Tinerii intervievați în film au vârste cuprinse între 14 și 16 ani și au ajuns în penitenciare din cauza violenței, a consumului de alcool și/sau droguri.

Prin această campanie, fiecare director de liceu și de școală va decide la ce clase va prezenta filmul, în vreme ce fiecare polițist de proximitate din raza liceelor și școlilor gimnaziale va primi câte un CD cu filmul respectiv. Și asta deoarece tinerii intervievați în film și-au dat acordul ca acesta să fie vizualizat strict în scopuri educaționale, astfel încât să nu ajungă pe internet.

Campania va continua cu ateliere pe temele „Ce este violența?”, „Cum fac față violenței din școala mea?” și „Violența nu mă face puternic”. În cadrul programului Școala Altfel, va fi organizată Cupa Prieteniei, un cros care le va da ocazia tinerilor să-și folosească util energia, iar apoi este programată Expoziția Stop Violenței, în care vor fi prezentate diverse obiecte tematice, realizate de elevi în funcție de profilele școlilor în care învață.

Inspectorul adjunct al IȘJ Covasna, Rădița Palela, ne-a declarat că derularea Campaniei vine mai mult ca o educare a tinerilor covăsneni, deoarece nu putem spune că la nivelul județului nostru avem cazuri numeroase și grave de violență sau consum de droguri în școli. În plus, se pare că niciun elev din sistemul de învățământ covăsnean nu se află în vreunul din penitenciarele din țară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.