ACTUALITATE 18 mai 2017

„Îngerii pleacă primii, drum bun Eliza!”

de Iulia Drăghici - Taraș | 26577 vizualizări

Elizabeth Cotioraș, tânăra din Sfântu Gheorghe diagnosticată în 2015 cu metastaze pulmonare, a pierdut lupta cu boala. În ciuda eforturilor familiei, prietenilor și a tuturor celor care și-au oferit aportul în campania „Împreună pentru Eliza” pentru ca ea să poată beneficia de tratament, Eliza a plecat spre odihna veșnică joi dimineața, 18 mai.

„După peste șase luni de chin, Eliza s-a dus într-o lume mai bună. Sper că acolo unde a ajuns, să aibă parte de normalitate. Atât eu cât și familia vă mulțumim din toată inima pentru ajutorul și speranța de bine pe care ați avut-o alături de noi! O vom păstra în minte așa cum și-a dorit ea, veselă și liberă!”, a scris un prieten al tinerei și inițiatorul campaniei „Împreună pentru Eliza”, Cosmin Iosub.

„Off, Doamne, cât este de prețioasă viața. Un drum bun îi urez Elizei, un drum spre odihnă și pace, unde într-o zi, toți o să fim acolo, rând pe rând. Eliza nu a murit, ci doar a plecat, a scăpat de chin răsuflând ușurată. Îngerii pleacă primii, drum bun Eliza”, a transmis cineva pe Facebook.

Eliza, care avea doar 19 ani, va fi înmormântată sâmbătă, 20 mai, la Bacău, iar ultimele momente le va petrece în intimitatea familiei sale, dărâmată de acest final tragic în lupta cu cea mai grea boală a secolului, cancerul.

„Sunt asaltat cu mesaje și apeluri. Majoritatea dintre ele sunt despre locul și ora când va fi înmormântarea. Cei care au cunoscut-o pe Eliza știu că ea a fost mereu o persoană modestă și simplă, în același mod va fi și plecarea sa. Dorința de a transmite un ultim gând o avem cu toții, însă pentru liniștea familiei, e bine să le acordăm intimitatea ultimelor momente. Vreau să păstrez în minte cele mai plăcute momente alături de ea, nu și ultimul moment, voi merge să îi aprind o lumină săptămâna viitoare. E dureros, dar cred că e mai bine așa, a suferit prea mult și nu mai merita toate acestea. Pentru Eliza, transmiteți câteva gânduri spre cer și sperați că acolo unde e, îi e bine, cred că le va primi mai bine decât orice alt gest, atât ea, cât și familia”, a mai transmis Cosmin Iosub.

Povestea tinerei, absolventă a Liceului de Arte „Plugor Sándor” din Sfântu Gheorghe, a ajuns în spațiul public la sfârșitul anului trecut, prin intermediul unui bun prieten al fetei, Cosmin Iosub, care a demarat campania „Împreună pentru Eliza”.

Atunci am aflat că boala de care suferea aceasta a recidivat anul trecut, după ce în 2012 a urmat un tratament și a suferit o intervenție chirurgicală în Ungaria din cauza unui diagnostic la fel de crunt: cancer la călcâi. Scopul campaniei era cel de strângere de fonduri pentru ca Eliza să poată beneficia de o consultație și ulterior de un tratament adecvat de la o clinică specializată din Turcia. Pe o perioadă de câteva luni au avut loc strângeri de fonduri, atât online, cât și prin spectacole, licitații și altele, iar campania s-a bucurat de succes, deși nu fără greutăți, astfel că Eliza își începuse într-un final tratamentul prescris de medicii străini.

Chiar dacă finalul poveștii este departe de a fi unul fericit pentru cei care au rămas în urmă, Eliza devine un simbol a ceea ce înseamnă de fapt o prietenie adevărată, care nu se teme de greutăți și de durere și care luptă până în ultima clipă, dar și mai departe de aceasta.

 

 

Teme articol: deces Eliza Cotioraș
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Anghel Mariana, 19 mai 2017
Mare pacat,D-zeu sa o ierte si sa o odihneasca an pace!Vreau sa stiu (daca se poate )daca are vreo legatura cu familia din Gioseni Bacau.Cunosc aceasta familie dar nu sant sigura daca sant rude!
lili, 19 mai 2017
Dumnezeu s-o odihneasca in pace... mare durere sa-ti pierzi copilul, nu cred ca exista durere mai mare pentru parinti...pacat, era atat de tanara si frumoasa...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.