ACTUALITATE 6 ianuarie 2015

Infracţiuni la regimul silvic constatate de poliţiştii covăsneni

de Covasna Media | 73 vizualizări

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Breţcu aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, au depistat luni în flagrant într-o pădure de pe raza comunei, patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani, în timp ce tăiau de pe picior cinci arbori în scopul de a-i sustrage.

Prejudiciul cauzat este în curs de evaluare, iar în cauză se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

Tot luni, poliţiştii din Vâlcele au identificat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 43 de ani, în timp ce transportau fără a avea documente de provenienţă 2,5 mc de material lemnos. Din verificările efectuate s-a stabilit că acesta provenea din tăierea ilegală a 10 arbori, din pădurea aflată pe raza comunei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

Despre comiterea unei alte infracţiuni silvice au fost sesizaţi poliţiştii de la Postul de Poliţie Zagon, luni dimineaţă în jurul orei 08:00.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că fapta a fost săvârşită duminică, atunci când un bărbat de 38 de ani împreună cu un minor de 14 ani s-au deplasat cu o sanie trasă de cai în pădurea de pe raza comunei şi au tăiat fără drept de pe picior şase arbori de esenţă foioase pe care i-au transportat la domiciliu.

Materialul lemnos în cantitate de 1,17 mc a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodia unui lucrător din cadrul Ocolului Silvic Covasna.

Prejudiciul este în curs de evaluare, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos.

Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Covasna

Agent de poliţie Nicoleta Marin

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.