ACTUALITATE 27 august 2013

Informațiile Poliției, accesibile și prin sistemul de răspuns rapid QR

de Monica Vrânceanu | 59 vizualizări

Inspectoratul Județean de Poliție Covasna a introdus codul QR (Quick Response – Răspuns Rapid) pe toate materialele sale de informare. Reprezentanții IJP Covasna au declarat marți că aceste coduri, imprimate pe materialele IJP, sunt în legătură directă cu o aplicație ce poate fi descărcată pe orice Smartphone, iar prin simpla scanare rezultă trimiterea la pagina de internet corespunzătoare și care de obicei conține mai multe detalii.

Purtătorul de cuvânt al IJP Covasna, Nicoleta Marin, a explicat că introducerea QR s-a realizat „în vederea creșterii eficienței de interrelaționare cu comunitatea, precum şi pentru promovarea serviciului polițienesc”. De acum încolo, codurile QR se vor regăsi pe materialele editate la nivelul IJP, cum ar fi afișele, pliantele sau broșurile cu caracter informativ ori cu recomandări preventive, precum și pe comunicatele de presă.

„Imaginea reprezintă codul QR și are rolul de a facilita legătura dintre cetățean către site-ul IPJ Covasna – cv.politiaromana.ro. Acest cod, similar cu codul de bare întâlnit pe produsele achiziționate din magazine, poate fi „citit” cu ajutorul unui telefon mobil smartphone ce dispune de o cameră foto și o conexiune la internet precum și o aplicație gratuită „QR Code Barcode Reader”, aplicație de poate fi descărcată gratuit de pe platforma Android Market pe platformele cu android, dar și pe telefoanele ori tabletele cu sistem iOS de pe platforma Apple App Store. La fel de bine, citirea și utilizarea codurilor QR poate funcționa și cu o tabletă cu aceleași dotări ca la telefoanele Smartphone. Odată scanată imaginea, se deschide pagina web a IJP Covasna. Pe viitor imaginile vor asigura legături diferite în funcție de activitatea desfășurată, acestea promovând o campaie de prevenire, ori un serviciu oferit – spre exemplu descărcarea de formulare pentru obținerea unui certificat de cazier judiciar, ori o cerere de acreditare pentru mass-media, ele pot face trimiteri către pagina de buletine de presă a IPJ ori către diferite informări ale Poliției Rutiere”,  a explicat Nicoleta Marin.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului a menționat că obţinerea imaginii propriu-zise și codificarea nu implică niciun cost din partea instituţiei, realizându-se prin accesarea unor site-uri unde aplicațiile sunt oferite gratis. IJP Covasna este a doua instituție din județ care introduce sistemul QR, după Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, care a introdus aceste coduri pentru prezentarea patrimoniului și furnizarea unor informații în plus vizitatorilor, în cadrul proiectului SmartExpo.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.