ACTUALITATE 10 septembrie 2013

Început de an școlar fără „Lapte şi corn”

de Monica Vrânceanu | 499 vizualizări

Consiliul Judeţean crede că întârzierea nu va fi mai mare de o săptămână

Mai multe firme au înaintat oferte către Consiliul Județean (CJ) Covasna, în vederea înscrierii în cursa pentru programul „Cornul și laptele”. Achiziția se află încă în derulare și, chiar dacă nu se va finaliza total până la începerea noului an școlar, CJ speră ca întârzierea începerii distribuirii cornului și laptelui să nu fie mai mare de câteva zile.

Vicepreședintele CJ, Nagy Iosif, a declarat că luni a fost ultima zi în care s-au depus ofertele, plicurile au fost deschise și acum se fac verificările documentațiilor, urmând să aibă loc licitația electronică.

Au depus oferte trei firme din județ și patru firme din alte județe. Ca și anul trecut, am împărțit județul în zece zone, iar firmele au depus oferte pentru diverse zone. Urmează să vedem care și cum licitează pe fiecare zonă (…). Dacă nu vor fi contestații, vom reuși să dăm drumul cât mai repede la program, cu o întârziere de cel mult o săptămână”, a explicat Nagy Iosif.

În luna aprilie a acestui an, programul „Cornul și laptele” a fost afectat de intrarea în faliment a Mopaco SA, care distribuia cornul în mare parte a județului – mai puțin zona Întorsura Buzăului. Chiar dacă autoritățile județene au încercat atunci să găsească o altă firmă pentru distribuirea cornului, nu au identificat așa ceva, majoritatea brutăriilor spunând că implicarea în acest program nu e rentabilă din punct de vedere financiar. Prin urmare, de la jumătatea lui aprilie, elevii au primit laptele fără corn, iar ceea ce s-a pierdut e bun pierdut, căci nimeni nu le va da drepturile „din urmă”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.