ACTUALITATE 2 noiembrie 2021

Incendiul de pădure la Oituz: marți, 17 pompieri covăsneni s-au alăturat misiunii

de Iulia Drăghici - Taraș | 1064 vizualizări

Pompierii covăsneni au fost luni și marți în sprijinul celor din Bacău pentru stingerea incendiul de pădure izbucnit la Oituz, manifestat pe 12 hectare. Misiunea s-a dovedit cu atât mai dificilă pentru că este pe un teren greu accesibil, unde sunt prezente elemente de muniție rămase neexplodate din timpul conflagrațiilor mondiale. 

Astfel, luni după-amiaza au fost trimiși în sprijin 19 pompieri de la ISU Covasna, iar marți alți 17 au preluat misiunea. 

Pompieri militari din cadrul ISU Covasna intervin în sprijinul colegilor băcăuani pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit duminică în localitatea Oituz.

În această dimineață, 17 pompieri din cadrul subunităților din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Întorsura Buzăului au plecat spre locul incendiului cu două autospeciale cu apă și spumă, un microbuz și echipamente de stingere a incendiilor de pădure, după ce ieri, alți 19 colegi au intervenit in sprijinul colegilor din cadrul ISUJ Bacău - Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău.

Incendiul se manifestă pe circa 12 hectare la litieră, cioate şi doborâturi, într-o pădure aflată sub administrarea Ocolului Silvic Privat Oituz.

Intervenția se dovedește a fi una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a diferenței mari de nivel, a pantei foarte înclinate în zona în care se manifestă incendiul, precum şi din cauza prezenței elementelor de muniție rămase neexplodate din timpul conflagrațiilor mondiale.

Mult succes tuturor și să vă întoarceți cu bine acasă!”, a transmis ISU Covasna. 

Incendiul a izbucnit duminică, în jurul orei 15,00, şi se manifestă pe aproximativ 12 hectare la litieră, cioate şi doborâturi, într-o pădure aflată sub administrarea Ocolului Silvic Privat Oituz. Pădurea are circa 80% pin, 15% gorun şi 5% fag, potrivit ISU Bacău, citat de Agerpres. 

Luni, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în sprijinul pompierilor a fost trimisă o aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române configurată pentru stingerea incendiilor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.