ACTUALITATE 26 martie 2014

Încă 5 zile cu căruţe prin Sfântu Gheorghe

de Monica Vrânceanu | 123 vizualizări

Începând din 1 aprilie, căruţele nu vor mai avea voie să circule pe raza municipiului

Începând din 1 aprilie, căruţele nu vor mai avea voie să circule pe raza municipiului Sfântu Gheorghe decât pe baza unor autorizaţii speciale eliberate de către municipalitate. Interdicţia nu se referă însă şi la circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală pe teritoriul satelor aparţinătoare Chilieni şi Coşeni.

Potrivit unei hotărâri adoptate la începutul acestui an de către Consiliul Local, începând cu 1 aprilie va fi interzisă circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală. Cei care îşi asigură însă traiul zilnic prin transportul cu căruţe, vor putea obţine autorizaţii speciale în acest sens, valabile zilnic între orele 6 şi 20.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sfântu Gheorghe, autorizaţiile se vor putea solicita la Direcţia de Gospodărire Comunală (biroul 15 din clădirea Primăriei), iar valabilitatea acestora diferă, deoarece pot fi pentru o săptămână, o lună sau un an. Doritorii acestor autorizaţii vor trebui să completeze o cerere, anexând totodată copii după anumite documente: cartea de identitate a proprietarului vehiculului, certificatul de înregistrare a căruţei, paşaportul animalului (animalelor) de tracţiune. La rândul lor, cei care lucrează în agricultură pe diverse terenuri vor trebui să anexeze şi o copie a contractelor – de comodat sau închiriere, iar cei care prestează servicii de silvicultură sau exploatare forestieră vor prezenta, în original, o adeverinţă emisă de composesorat, de ocolul silvic sau de persoana fizică/juridică contractantă. O autorizaţie poate cuprinde mai multe trasee, în cazul în care se poate demonstra faptul că se solicită cu scopul desfăşurării unor activităţi permanente sau sezoniere.

Permis de circulaţie va trebui solicitat şi pentru căruţele şi atelajele participante la diferite evenimente periodice sau la parade.

Potrivit regulamentului de gospodărire a oraşului, cei care circulă cu căruţe trebuie să utilizeze colectoare speciale de excremente şi nu colectoare necorespunzătoare sau ineficiente la animalele de tracţiune a atelajelor, astfel că cei care vor solicita autorizaţiile vor trebui să se asigure că animalele nu vor murdări carosabilul sau să-l cureţe dacă nu se poate evita murdărirea.

În cazul nerespectării hotărârii, sau în cazul în care nu se circulă pe traseul pentru care s-a emis autorizaţia, vor fi aplicate amenzi: între 100 şi 300 de lei pentru persoane fizice şi  între 200 şi 600 de lei pentru persoanele juridice. Pe lângă amenzi, autorităţile locale vor reţine şi căruţele, pentru care se va percepe o taxă zilnică de 200 de lei până la restituire, iar dacă vor trece 15 zile fără a fi revendicate se vor considera abandonate şi se va trece la valorificarea lor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.