ACTUALITATE 25 septembrie 2013

În weekend are loc prima ediţie Chocofest

de Monica Vrânceanu | 121 vizualizări

Festivalul ciocolatei de la Sfântu Gheorghe este așteptat cu nerăbdare atât de copii, cât şi de adulţi

Prima ediție a Chocofest va debuta vineri la Sfântu Gheorghe, în organizarea Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna și a Primăriei municipiului, cu participarea Consiliului Județean Covasna.

Festivalul se va deschide la ora 14, în curtea Muzeului Național Secuiesc (MNS), unde vor fi expuse până duminică tot felul de produse din ciocolată, sau care au legătură cu ciocolata.

Reprezentantul biroului de presă al Primăriei Sfântu Gheorghe, Menessy Kinga, ne-a declarat că Festivalul este așteptat cu nerăbdare de către public și mai ales de către cei mici.

„Chocofest nu este numai festivalul copiilor, pentru că oferă o relaxare de familie pentru toţi cei interesați și desigur pentru iubitorii de ciocolată. Oferta de program este variată și interesantă, deoarece puține persoane au văzut o operă artistică făcută din ciocolată, colecție din hârtie de ciocolată sau expoziție despre istoria ciocolatei”, a spus Menessy.

Potrivit acesteia, programul Chocofest este unul extrem de variat, încercând să acopere cât mai multe palete de interes. În plus, va exista și o competiție de preparare a cicolatei de casă la care s-au înscris deja cinci persoane ce vor realiza ciocolata de casă chiar în fața vizitatorilor.

Astfel, vineri, după deschidere, va avea loc un program artistic al gupelor școlare și preșcolare din oraș, precum și câteva concerte pentru copii. Pentru ziua de sâmbătă este programată realizarea unor sculpturi din ciocolată – artiștii cofetari vor realiza figurine din ciocolată în mărime naturală, în fața copiilor – iar asta se va întâmpla pe parcursul întregii zile, începând cu ora 10. În plus, mai sunt cuprinse în program și câteva concerte, printre care unul folk, al formației Ecou, precum și proiecții artistice pe tema ciocolatei și produselor de ciocolată.

Ziua de duminică va aduce un concurs de pregătire al ciocolatei de casă, teatru de păpuși și programe de umor pentru copii, toate însă doar în limba maghiară.

„Nu am avut contacte cu teatrele pentru copii în limba română, însă acest lucru poate fi remediat în edițiile viitoare ale Chocofest”, ne-a declarat directorul CCI, Édler András.

Prețul unui bilet de o zi pentru adulți este de 7 lei, iar pentru copii 3 lei, în timp ce biletul de adulți pentru cele trei zile costă 12 lei, iar pentru copii 5 lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Florin, 26 septembrie 2013
Pentru copiii romani ce ati pregatit? Daca era invers, toti strigau ca e discriminare si nu sunt respectate drepturile minoritatilor.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.