ACTUALITATE 17 ianuarie 2013

În Sfântu Gheorghe continuă lucrările şi în acest an

de Monica Vrânceanu | 218 vizualizări

Construirea unui parc industrial, asfaltarea străzilor şi construirea de locuinţe sunt principalele priorităţi ale Primăriei.

În Sfântu Gheorghe continuă lucrările şi în acest anPrimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a anunțat ieri că principalele obiective ale acestui an vizează continuarea lucrărilor de dezvoltare a infrastructurii orașului precum și începerea lucrărilor la Parcul Industrial de la Câmpu Frumos și la reabilitarea clădirii fostului Cinema Arta. Antal Árpád a declarat că 2013 va fi un nou an al dezvoltării în Sfântu Gheorghe, chiar dacă pentru început se anunță a fi mai greu din punct de vedere financiar, existând încă datorii imense pe care Ministerul Mediului le are pentru lucrări deja efectuate și încheiate în 2012 – în jur de 400.000 de lei, în sensul că nu s-au achitat facturile.

Încep lucrările la Parcarea subterană

Primarul a arătat că dorește continuarea proiectului „Inima Orașului”, prin care mai multe ganguri vor fi deschise în centru și, de asemenea, începerea lucrărilor la parcarea subterană din centru, proiectată cu 206 locuri.

„Proiectul Inima Orașului va aduce oamenii mai aproape de zona centrală, dorim să realizăm o deschidere în acest sens pentru localnici și turiști, care se vor putea plimba, vor putea sta la cafenelele din această zonă și vor scăpa oarecum de traficul de mașini. Îmi doresc o retragere cât mai completă a automobilelor din centru, aici să fie un loc de plimbare pentru pietoni și piste pentru bicicliști”, a explicat Antal Árpád, menționând că astfel clădirile vechi și cele noi din inima orașului vor fi mai bine puse în valoare.

Ca realizări pe anul trecut, Antal Árpád a punctat 12 străzi reabilitate și modernizate, înființarea și refacerea a aproximativ 1.000 de locuri de parcare, reabilitarea termică a mai multor blocuri de locuințe, construirea a 32 de locuințe de serviciu pentru angajații diverselor instituții aflate în subordinea Consiliului Local, reabilitarea mai multor clădiri aparținând unor școli sau grădinițe, darea în folosință a Sălii Studio din curtea Teatrului și înființarea a trei parcuri – Parcul memorial 56, Parcul din Piața Mihai Viteazul și Parcul din strada Cimitirului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.