ACTUALITATE 9 ianuarie 2014

În februarie va avea loc cel de-al doilea Bal Vienez de la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 360 vizualizări

Regina Elisabeta – „Sissi” – este tematica aleasă pentru cea de-a doua ediție a Balului Vienez organizat de Camera de Comerț și Industrie Covasna în colaborare cu Hotel Park și Transilvania Tourist Service (TTS). Evenimentul va avea loc pe data de 14 februarie la Restaurantul Park, iar organizatorii promit o atmosferă de basm, cu muzică bună, bucate alese și distracție la standarde înalte.

„Având în vedere succesul pe care l-a avut prima ediție a balului organizat pe modelul celebrului bal Johann Strauss din Viena, ne-am gândit ca anul acesta să evoluăm, și astfel am inclus în program și anumite lucruri specifice zonei noastre. Scopul nostru este acela de a le oferi oamenilor de afaceri un bal la standarde înalte, dar și acela de a promova zona covăsneană. Astfel în ziua de după bal vom face un tur al județului, mai ales că avem semnale că la eveniment va participa cineva și de la Biroul de Informare Turistică al Austriei, care funcționează lângă Ambasada Austriei de la București. Mai mult decât atât, sperăm să ne onoreze chiar și domnul ambasador al Austriei la București” – a declarat președintele CCI Covasna, Édler András.

Directorul TTS, László Endre, a menționat că tema aleasă se potrivește acestei zone pentru că în județ sunt mai multe amplasamente care amintesc de Sissi, cel mai cunoscut fiind Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe. „Dorim să aducem un omagiu acestei regine care a fost îndrăgită inclusiv de oamenii de pe aceste meleaguri” – spune László Endre.

Meniul a fost special pregătit, astfel că oaspeții vor servi mâncăruri austriece, dar și locale. Directorul Restaurantului Park, Kovács István, spune că participanții vor fi primiți în fața localului cu punch și castane coapte, după care vor servi palincă de caise și cartofi fulgi. După aceea se va servi o budincă de ficat de gâscă și o cafea vieneză cu multă frișcă și fursecuri. Felul principal va fi „tafelspitz”, adică friptură de mânzat cu sos de mere și tarhon, și cartofi butoi. Desertul va fi un tort de iaurt, nu prea dulce pentru ca oaspeții să poată servi și un pahar de vin după aceea.

În ceea ce privește ținuta, Édler spune că nu vor să sperie pe nimeni, de aceea nu impun o anumită ținută. „Oamenii sunt invitați să se îmbrace ca pentru bal: bărbații în costum de culoare închisă, iar doamnele în rochii de seară. Avem o colaborare cu studioul de dans Blue Moon, care vor anima balul cu dansuri specifice vieneze inclusiv prin implicarea publicului, iar muzica va fi asigurată de Rustic Band” – a declarat președintele CCI.

Rezervările se pot face pe site-ul Camerei de Comerț și Industrie Covasna începând de luni, iar taxa de participare este de 150 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.