ACTUALITATE 26 mai 2013

Horia Grama nu e de acord cu propunerile liberale de modificare a constituţiei

de Monica Vrânceanu | 183 vizualizări

Deputatul de Covasna nu sprijină schimbarea Zilei Naționale și nici scăderea vârstei de vot la 16 ani

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, nu este de acord cu ideea celor din PNL Sfântu Gheorghe, care recent au vorbit în cadrul unei dezbateri despre schimbarea datei Zilei Naționale și scăderea vârstei de vot de la 18 la 16 ani.

„Ziua Națională a României este 1 Decembrie, schimbarea datei acesteia este o temă falsă, nici nu o iau în considerare. Categoric nu va fi schimbată, după cum veți vedea că nu va fi schimbat nici caracterul național și unitar al Statului Român”, a declarat Horia Grama.

În ceea ce privește scăderea vârstei de vot la 16 ani, Grama consideră că aceasta e o idee „exagerată” și o pune pe seama dorinței liderului PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, de a-și aduce susținătorii la vot.

„Guruianu vrea să-și aducă susținătorii la vot, nu mă miră ideea sa. Am văzut că mulți tineri sunt folosiți în campanii electorale, normal că cei care îi folosesc vor să le dea și drept de vot. Dacă 18 ani este însă vârsta majoratului, atunci cred că e normal să rămână și vârsta minimă pentru vot”, a mai spus Horia Grama.

PNL Sfântu Gheorghe a organizat săptămâna trecută o dezbatere pe tema modificării Constituției, iar liderul Mădălin Guruianu a  spus că vârsta de vot ar trebui coborâtă la 16 ani. Argumentele sale au fost acelea că și alte state europene au adoptat acest lucru, plus faptul că dacă tinerilor le este permis să se căsătorească și să lucreze de la 16 ani (ceea ce înseamnă că plătesc impozite), precum și să se implice în campanii electorale sau să fie membri de partid, de ce nu ar avea dreptul de a vota. Guruianu a mai spus că 1 Decembrie ar trebui să fie Ziua românilor de pretutindeni (așa cum 15 martie e Ziua maghiarilor de pretutindeni), în vreme ce 9 Mai ar trebui să fie Ziua Națională a României, astfel încât să fie sărbătorită de toți cetățenii țării, indiferent de etnie. În plus, Mădălin Guruianu susține și ideea scăderii vârstei minime pentru a cadida pentru un loc în Parlament, de la 23 la 18 ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
viorel, 30 mai 2013
D-le Guruianu,de cand va stiu v-ati dat cu stangul in dreptul.
Eugen, 28 mai 2013
Dl. Guruianu trebuie sa retina ca, TOTI ROMANII , indiferent de anumite criterii , pot sarbatori 1Decembrie ca ZI NATIONALA A ROMANIEI!!!! Daca , de exemplu , te relaxezi la pescuit , sa zicem , nu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.