ACTUALITATE 12 septembrie 2013

Horia Grama nu are încă o poziție clară cu privire la Roșia Montană

de Monica Vrânceanu | 143 vizualizări

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, susține că nu și-a format încă o poziționare definitivă în chestiunea Roșia Montana, ca urmare a faptului că dezbaterea parlamentară a fost compromisă, în vreme ce alți politicieni s-au pronunțat înainte de a avea toate datele problemei.

Horia Grama a declarat joi că susține investițiile, dezvoltarea și crearea unor noi locuri de muncă, însă pe problema Roșia Montana ar dori să afle exact implicațiile de mediu, care nu au fost formulate la nivel oficial de instituții abilitate precum Ministerul Mediului.

Cred că a fost o greșeală faptul că mulți s-au pronunțat pe această temă înainte de a avea toate informațiile. În plus, obiecții au venit clar din partea PNL, PDL, UDMR sau PP-DD, astfel că dezbaterea parlamentară a fost compromisă. (...) Mi-aș fi dorit să fi văzut documente din partea unor foruri abilitate, care să lămurească în mod clar partea de mediu”, a spus Horia Grama.

Legat de declarațiile în contradictoriu lansate de liderii USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, deputatul PSD consideră că este vorba despre o lipsă de comunicare între cei doi.

Părerea mea este că înainde de astfel de luări de poziție, ar trebui să existe discuții interne în USL. Sper că atitudinea lui Crin Antonescu – care cred că nu a fost suficient gândită, nu va duce la o ruptură în USL. Mă abțin să comentez negativ pozițiile șefului meu politic, Victor Ponta”, a mai spus Grama pe acest subiect.

Referindu-se la celălalt subiect fierbinte al acestor zile, câinii comunitari, deputatul PSD este de părere că după adoptarea legii în Parlament și mărirea numărului de zile în care aceștia pot sta în adăposturi – de la 7 la 14, este datoria autorităților locale să gestioneze mai departe problema.

„Ce se va întâmpla, depinde de capacitatea și voința de care vor da dovadă autoritățile locale. Sunt un iubitor de animale, am proprii mei câini, dar cred că eutanasierea e cea mai bună soluție pentru câinii de pe stradă, unde vedem mereu animale chinuite, hăituite, care răspândesc boli și atunci când sunt înfometate ajung să atace oamenii. Trebuie să se facă o diferență clară între eutanasiere și omorârea cu cruzime a câinilor și trebuie să fim de acord că nici viața într-o cușcă strâmtă, unde nu se știe cum sau când primesc câinii apă și mâncare, nu e una de preferat”, a mai spus Horia Grama, punctând că acum, că există o lege clară și adoptată, ar trebui ca rezultatele să apară.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 13 septembrie 2013
A gresit Crin Antonescu ca s-a antepronuntat, dar Ponta anuntase ANTERIOR lui Antonescu ca este IMPOTRIVA proiectului si ca NU-l va vota ca deputat !!!!!!! Acum iar a revenit, senin nevoie mare, ca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.