ACTUALITATE 7 iulie 2013

Horia Grama: Modificarea Constituției și Regionalizarea, subiectele toamnei

de Monica Vrânceanu | 282 vizualizări

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, este de părere că până la finele lunii octombrie se va realiza referendumul pentru noua Constituție și consideră că temele principale care se vor dezbate după vacanța parlamentară vor viza noile regiuni ale țării precum și o mai bună evidențiere a atribuțiilor autorităților statului, inclusiv atribuțiile președintelui.

Subliniind faptul că nu are rost discuția despre regiuni înainte de modificarea Constituției, Horia Grama și-a exprimat speranța că modificările în Legea fundamentală vor viza clar că președintele va numi șeful guvernului în baza unei propuneri venite din partea celor care dețin majoritatea parlamentară. În ceea ce privește discuțiile legate de caracterul Statului Român, Grama a arătat că nu se va discuta nimic pe subiect, fiind clar că România va rămâne în continuare stat național, unitar și indivizibil. Pornind de aici, liderul PSD Covasna a subliniat că imposibilă este și concretizarea propunerii care susține crearea unei regiuni speciale cu statut autonom – pentru județele din secuime.

„Din toamnă, voi organiza întâlniri în județ cu societatea civilă românească și cu factorii de decizie locali, pentru a asculta eventuale alte propuneri pe care eu le voi adăuga apoi ca propuneri pentru noua Constituție. Mă voi întâlni cu reprezentanții românilor în special – pentru că eu de la români iau voturile, dar nu mă va deranja și nu voi refuza să vorbesc nici cu maghiarii”, a declarat Horia Grama.

În ceea ce privește regionalizarea, Grama a subliniat din nou că aceasta este „o chestiune foarte grea”, fiind în joc mize mari și foarte mult orgoliu local.

„Regionalizarea e un subiect delicat, greu. Acum trebuie să ne concentrăm pe modificarea Constituției, Regionalizarea fiind etapa următoare”, a spus Grama, care crede că electoratul poate fi mobilizat în Referendumul pentru Constituție, dacă va exista o bună organizare și implicare.

Liderul PSD Covasna a repetat că el susține o regionalizare pe actualele regiuni de dezvoltare și crede că cel mai bine pentru covăsneni ar fi stabilirea capitalei la Brașov – și nu la Sibiu, care e mai departe situat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.