ACTUALITATE 11 februarie 2022

Gradul de ocupare al paturilor COVID-19 din spitalele covăsnene, sub 50%

de David Leonard Bularca | 1160 vizualizări

Joi, gradul de ocupare al paturilor destinate pacienților bolnavi de COVID-19 din spitalele covăsnene a ajuns la 48,67%. Din cele 12 paturi de ATI disponibile la nivel județean, opt sunt ocupate, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Covasna. 

„Gradul de ocupare al paturilor este de 48,67%. La Spitalul Județean de Urgență dr. Fogolyán Kristóf din Sfântu Gheorghe sunt 97 de paturi COVID-19, din care sunt ocupate 60. Sunt 12 paturi ATI COVID, sunt ocupate 8. La Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Dr. Benedek Géza din Covasna sunt 70 de paturi COVID-19 din care 26 sunt ocupate. La Târgu Secuiesc sunt 42 de paturi, din care sunt ocupate 10, iar la Baraolt 9 de paturi, din care 9 ocupate”, arată datele Prefecturii Covasna.

Conform reglementărilor de la nivel național, în momentul în care gradul de ocupare al paturilor COVID-19 de la nivelul unui județ trece de 75%, toate școlile de acolo trec în sistemul de predare online, până când gradul de ocupare scade sub 70%. Ziua de referință este joia, pentru fiecare săptămână de școală care urmează. 

Joi, la nivel județean au fost raportate 275 de cazuri noi de COVID-19 și patru decese cauzate de această boală. 

Sursa foto: unsplash.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.