ACTUALITATE 26 aprilie 2017

Grădina artelor de la Muzeul Naţional Secuiesc, pregătită de Zilele Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 2422 vizualizări

Grădina Muzeului Naţional Secuiesc se deschide și anul acesta, pentru a 10-a oară în cadrul Zilelor orașului Sfântu Gheorghe. Spre deosebire de anii trecuți, când pe scenă au urcat chiar și formații de rock, de această dată publicul iubitor de artă și cultură va avea ocazia să întâlnească aici doar programe specifice mediului muzeal. Muzică jazz, populară, renascentistă, recital de chitară clasică la Curtea de Vinuri, jonglerii cu foc și alte momente artistice sunt planificate să aibă loc în grădina muzeului, începând de vineri până duminică, 28–30 aprilie.

„Schimbări esențiale nu sunt în structura programului. O veste bună este faptul că am lărgit scena și putem să găzduim și formații cu mai mulți dansatori. O altă noutate ar fi că la Curtea de Vinuri o să fie microrecitaluri deosebite, spre exemplu un mic recital de chitară clasică sau jonglerii cu foc susținute de ansamblul Studio M din Sfântu Gheorghe. În fiecare zi, înainte de masă o să aibă loc o trecere în revistă a formațiilor de elevi, studenți, de amatori din localitate”, spune coordonatorul programelor din Grădina Muzeului, Vargha Mihály, care precizează că în aceste trei zile, spre seară vor urca pe scenă formații profesioniste, printre care și Ansamblul Codex, Sebastian Spanache Trio sau Jazzybirds.

„Am dori ca oamenii să se simtă bine, credem că grădina muzeului este menită să găzduiască ritmuri mai lente, potrivite pentru mediul mai intim al muzeului. Asta este ceea ce așteptăm de la evenimentele noastre”, a mai spus Vargha Mihály.

Anul trecut, circa 5.000 de persoane au luat parte la evenimentele din Grădina Muzeului, 250 dintre acestea vizitând chiar și interiorul muzeului.

„Cam de vreo 10 ani am zis să fim mai deschiși, oamenii să intre în Grădina Muzeului, să facă cunoștință cu parcul extraordinar de frumos, cu microclimatul ce există acolo și poate cu timpul oamenii vor cumpăra și câte un bilet să vadă și ce este în interiorul clădirii. Cine intră în curtea muzeului și se simte bine, poate să fie un posibil vizitator al expozițiilor noastre”, a completat organizatorul evenimentelor.

Din cauza lucrărilor de pe strada Kós Károly și a lipsei iluminatului public în zona respectivă, organizatorii propun o a doua cale de acces spre Grădina Muzeului, prin interiorul Curții cu Ruine din spatele Bisericii Unitariene.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.