ACTUALITATE 17 august 2016

Gospodarii din orașul Covasna, premiați de autorități

de Iulia Drăghici - Taraș | 374 vizualizări

Concursul „Locul unde trăim. Imaginea noastră” pune la bătaie premii totale de aproape 13.000 de lei

Cele mai îngrijite case și scări de bloc din orașul Covasna vor fi premiate de Primărie în cadrul unei festivităţi cu ocazia Zilelor oraşului. Iniţiativa face parte din concursul „Locul unde trăim. Imaginea noastră”. Cetăţenii oraşului Covasna care vor să participe se mai pot înscrie în competiţie până în 22 august.

„Programul nu este unul nou. (...) Scopul nostru este de a-i premia, pe de o parte pe cei care îşi îngrijesc casa, gospodăria, gardul, faţada şi aşa mai departe şi pe de altă parte de a-i motiva şi pe ceilalţi cetăţeni să îngrijească locul unde trăiesc”, spune primarul Gyerő József.

Locul I la categoria scărilor de bloc, 6.000 de lei

Locul I pentru cea mai frumoasă casă va aduce câştigătorului un premiu de 1.000 de lei, locul II – 800 de lei, iar locul III – 500 de lei. Tot în ordinea ierarhiei, cele mai frumoase scări de bloc vor fi premiate cu 6.000 de lei (locul I), 3.000 de lei (locul II) şi 1.500 de lei (locul III). Decernarea premiilor are loc în cadrul Zilelor oraşului. „Suntem conştienţi că aceste sume nu sunt enorme şi că nu asigură necesarul îngrijirii unei gospodării, dar este un semnal din partea noastră, a autorităţilor locale, că îi apreciem pe cei care acordă atenţie unor asemenea lucrări”, a precizat primarul oraşului Covasna.

Evaluarea participanţilor va fi făcută în perioada 23–30 august de un juriu format din cinci persoane, printre care şi viceprimarul Jeszonovics Károly Róbert, Csorba Zoltán – inspector în cadrul Primăriei, Nicolae Enea – economist sau Sidó György – inginer horticultor.

Potrivit regulamentului concursului, sumele de bani încasate cu titlul de premiu vor fi cheltuite cu scopul întreţinerii, amenajării, dotării, îmbunătăţirii aspectului construcţiei şi a spaţiului exterior aferent acesteia. Mai mult, câştigătorii premiilor nu vor putea participa la ediţiile următoare ale concursului pe o durată de 10 ani, arată aceeaşi sursă.

Primarul din Covasna a precizat că data limită de depunere a intenţiilor de participare a fost prelungită până în 22 august, pentru că la data stabilită iniţial, respectiv 1 august, aproape nimeni nu îşi manifestase dorinţa de a participa la concurs. „Acum, după prelungirea termenului, sunt foarte mulţi care s-au anunţat”, a completat edilul covăsnean.

Prima ediţie a concursului „Locul unde trăim. Imaginea noastră” a avut loc în anul 2010 şi a fost organizată printr-o hotărâre a Consiliului Local de la acea vreme.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.