ACTUALITATE 20 februarie 2013

Furturile și spargerile de locuințe dau bătăi de cap la Ilieni

de Monica Vrânceanu | 63 vizualizări

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Primăria Ilieni o reprezintă siguranța publică. Potrivit autorităților locale, în comună au loc frecvent evenimente neplăcute, iar cele mai multe dintre acestea sunt furturile.

august2012_16_furt

Primarul Fodor Imre ne-a declarat că siguranța publică dă mari bătăi de cap la Ilieni și deocamdată nu s-a găsit o soluție în acest sens.

Ne confruntăm cu spargeri de locuințe, cu furturi de pe câmp și mai ales cu furturi din pădure, ceea ce este foarte grav. Încă nu am identificat o soluție care să funcționeze pentru a pune capăt acestor încălcări de lege”, a spus Fodor Imre.

Potrivit acestuia, comuna are trei polițiști, însă primarul nu crede că mărirea efectivului ar rezolva problema. Fodor consideră că mai degrabă paza comunală, asigurată printr-un serviciu de poliție locală, ar fi eficientă. Din păcate însă, Primăria nu poate înființa un astfel de serviciu, posturile fiind blocate. Primarul spune că a luat în calcul contractarea unei firme de pază, însă asta rămâne de văzut pe viitor, depinzând și de bugetul pe care îl va avea comuna.

În ceea ce-i privește pe cei care pun în pericol siguranța publică la Ilieni, primarul a admis că majoritatea sunt romi, însă nu toți localnici; comuna fiind învecinată cu localități precum Hetea, Araci și Ariușd, se pare că foarte mulți romi de acolo își găsesc periodic „de lucru” pe la Ilieni.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.