ACTUALITATE 29 iulie 2021

FOTO/VIDEO Prefectul, de Ziua Imnului Național: „Nu mai trebuie să murim pentru țară, trebuie mai degrabă să trăim, să muncim”

de Iulia Drăghici - Taraș | 2980 vizualizări

Un mic eveniment prin care s-a marcat sărbătoarea națională dedicată Zilei Imnului Național a avut loc joi, 29 iulie, și la Sfântu Gheorghe. Activitatea, care s-a derulat la Grupul Statuar „Mihai Viteazul” din centrul orașului, a fost una de scurtă durată și programată să înceapă de la ora 09:00, chiar înainte să se instaleze canicula. Nu au fost mulți participanți, însă cei câțiva prezenți au întâmpinat cu emoție unul dintre cele mai așteptate momente ale acestor evenimente – defilarea gărzii de onoare.

VIDEO: 

Ziua Imnului Național a început, așa cum a fost a și fost anunțat programul, cu întâmpinarea persoanelor oficiale, în persoana prefectului județului Covasna, Ráduly István. După salutul drapelului, a urmat intonarea Imnului Național, care s-a auzit mai degrabă din boxe.

La momentul discursurilor s-a înscris de această dată doar prefectul, care a vorbit puțin despre ce reprezintă un imn, în general, și care a fost povestea Imnului României. A amintit în acest context că imnul a fost adoptat în 1989, „când a fost cântat spontan de mulțimea ieșită în stradă săturată fiind de umilința tiraniei”, deși cântecul are o tradiție mult mai veche, pentru că versurile poetului Andrei Mureșanu au fost publicate în 1848, sub titlul „Un răsunet”.

Dar dincolo de acest mesaj din trecut, a fost și un gând al prezentului și viitorului exprimat de reprezentantul Guvernului în teritoriu, care a făcut referire chiar la Planul Național de Redresare și Reziliență.

În zilele noastre - din fericire - nu mai trebuie să murim pentru țară, trebuie mai degrabă să trăim pentru țară, să muncim, fiecare la locul lui, pentru a face ca România să devină un loc mai bun, mai fericit, mai prosper. Datoria noastră este ca prin efortul comun, al tuturor, să facem ca țara să iasă mai puternică, mai rezistentă, mai dinamică din această pandemie, să utilizăm și ultimul cent din fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență pentru a moderniza administrația, pentru a crește nivelul sistemului educațional, pentru a construi un viitor verde, sustenabil. Că o putem face acum ori niciodată”, a spus prefectul dr. Ráduly István.

Ziua Imnului Naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
reluc reluc, 29 iulie 2021
politia , armata , jandarmii mai fac si altceva decat depuneri de coroane ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.