ACTUALITATE 27 octombrie 2017

FOTO Cartea cu și despre covăsneni a fost lansată

de Iulia Drăghici - Taraș | 584 vizualizări

„Singur printre ai mei”, cartea scrisă de cel mai iubit editorialist de limba română din județul Covasna, Dumitru Manolăchescu, a ajuns la cititorii săi

Volumul de cronici subiective „Singur printre ai mei”, scris de editorialistul covăsnean Dumitru Manolăchescu a avut parte de o lansare deosebită joi seara, la Casa Bastion. 

„Cartea asta e una gândită vreo 10 ani şi scrisă în două luni, din ianuarie până în martie 2017. Poartă în ea 50 de ani de viaţă şi 47 de ani de scris la ziar. O profesie care te însingurează, te face să nu dormi, să-i înjuri pe alţii şi să te înjuri pe tine mereu, să te trezeşti în mijlocul nopţii cu gândul la un cuvânt aiurea scris într-un articol, sau înţepenit în veşnica dilemă a ziaristului simţitor: ce-am eu, mă, cu ăla, de ce l-am făcut praf, că doar nu mi-a zis de mamă?!

„Singur printre ai mei” este despre viaţa în armată, viaţa în familie, viaţa la ziar, viaţa în cetate. Adică bornele existenţiale, venind din 1967 până prin februarie-martie 2017. Cronici cât se poate de subiective, pentru că eu nu cred în povestea cu obiectivitatea ziaristului. Cronici despre oameni care au fost şi despre alţii care mai sunt. Despre dureri şi bucurii înăbuşite în plumbul tipografiilor de pe vremuri, ori în prea-plinul paharelor mereu goale, agăţate parşiv de sufletul dispus întotdeauna să cedeze în fața micilor tentații. Despre prieteni dispăruți şi despre prieteni în viaţă. Prețioși şi unii, şi alţii. Despre viaţa mea, a voastră, a noastră în epoci atât de diferite şi, totuși, atât de apropiate. Un necesar „remember” al unei jumătăți de veac de singurătate”, spune însuși autorul. 

Imagini despre eveniment, în galeria foto de mai sus. 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.