ACTUALITATE 9 februarie 2023

Firmă care livra mâncare la domiciliu, închisă temporar și amendată cu 5.000 de lei

de David Leonard Bularca | 2036 vizualizări

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna a amendat, marți, 7 februarie, cu 5.000 de lei și a decis suspendarea temporară a activității pentru o firmă din Sfântu Gheorghe care livra mâncare la domiciliu. Printre neregulile găsite se numără și aparatura de bucătărie neigienizată, a anunțat, pe un grup de Facebook, comisarul-șef adjunct al CJPC Covasna, Mircea Diacon.

„VIOZOL FOOD SRL din municipiul Sfântu Gheorghe, livrare mâncare la domiciliu, a fost sancționată contravențional cu suma de 5000 de lei și măsură complementară oprire temporară a prestării serviciilor”, se arată în mesajul publicat de Mircea Diacon.

Sancțiunile au fost aplicate pentru următoarele nereguli găsite, conform CJPC Covasna:

- materii prime fără elemente de identificare și caracterizare, 

- aparatura de bucătărie neigienizată (hota plina de grăsimi, motor la utilaj frigorific plin de praf și alte impurități), 

- spații frigorifice neigienizate și cu pete de rugină, 

- ustensile de bucătărie neprofesionale și neconforme, 

- pereți neigienizați.

Anul trecut, un rezultat al unui control al CJPC Covasna a făcut înconjurul presei naționale, după ce comisarii au găsit un local, din Târgu Secuiesc, care vindea excremente de urs

În anul 2022, CJPC Covasna a efectuat un număr de 1.190 de controale și a dat amenzi în valoare totală de 2.932.700 de lei, conform unui răspuns oferit redacției CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna în baza Legii 544/2001. 

Sursa foto: Mircea Diacon/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.