ACTUALITATE 23 noiembrie 2010

Firma care a contestat licitaţia la Piaţa Mihai Viteazul a retras contestaţia!

de Monica Vrânceanu | 146 vizualizări
Contractul cu firma câştigătoare va fi semnat miercuri, lucrările de reabilitare urmând să înceapă a doua zi Lucrările de reabilitare a Pieţei Mihai Viteazul ar putea începe totuşi în acest an, odată cu retragerea contestaţiei ce blocase continuarea procedurilor de desemnare a firmei câştigătoare. Potrivit viceprimarului Sztakics Eva, lucrările la reabilitarea Pieţei Mihai Viteazul ar putea fi demarate chiar peste câteva zile, dacă de această dată nu se vor mai ivi probleme legate de documentaţie sau contestaţii.

Contractul cu firma câştigătoare va fi semnat miercuri, lucrările de reabilitare urmând să înceapă a doua zi

Lucrările de reabilitare a Pieţei Mihai Viteazul ar putea începe totuşi în acest an, odată cu retragerea contestaţiei ce blocase continuarea procedurilor de desemnare a firmei câştigătoare.

Potrivit viceprimarului Sztakics Eva, lucrările la reabilitarea Pieţei Mihai Viteazul ar putea fi demarate chiar peste câteva zile, dacă de această dată nu se vor mai ivi probleme legate de documentaţie sau contestaţii.

Conform unor surse, contestaţia care a blocat începerea lucrărilor la Piaţă a fost făcută de firma SC Valdek Impex SRL din Sfântu Gheorghe, însă la finele săptămânii trecute contestatarul a revenit asupra acestei acţiuni, retrăgând-o. În plus, întreaga procedură a fost îngreunată şi din cauza faptului că municipalitatea ceruse un certificat de calitate CTPC – pentru piatra naturală, dalele de beton şi plăcile de granit care vor fi cuprinse în noua structură a Pieţei, însă acesta nu a putut fi prezentat de către niciuna din cele cinci firme participante, deoarece aproape nimeni în ţară nu îl avea.

„Contestaţia a fost retrasă şi avem un câştigător - o firmă din Bucureşti. Dacă totul merge bine, încheiem contractul săptămâna aceasta, miercuri. Nu cred că este important cine este contestatarul – dacă au fost cei de la Valdek sau nu, ci faptul că lucrările vor fi începute imediat, a doua zi de la semnarea contractului”, a declarat viceprimarul Sztakics Eva, care a condus comisia de organizare a licitaţiei pentru lucrările de reabilitare de la Piaţa Mihai Viteazul.

Pentru că licitaţia pentru desemnarea firmei care va executa lucrările de la Piaţa Mihai Viteazul s-a împotmolit însă în contestaţie şi documente, românii din Sfântu Gheorghe vor sărbători un nou 1 Decembrie în aceleaşi condiţii de anul trecut.

„Banii pentru repararea Pieţei vor sosi în judeţ în cel mult două zile”

În acelaşi timp, preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu, a anunţat că banii pentru repararea Pieţei Mihai Viteazul vor ajunge în judeţ în cel mult două zile. „Încep să-mi dau seama de ce nu s-a realizat nimic în Piaţa Mihai Viteazul până astăzi. Deoarece chiar si atunci când exista poate bunăvoinţă, se găsea cineva să comenteze şi să distrugă prin declaraţii politice orice încercare de-a rezolva ceva. Văd că PSD Covasna s-a poziţionat încă o dată de partea „cârcotitorilor” demonstrând că sunt foarte buni la a fi împotrivă şi zero la a fi constructivi. Îi anunţ cu această ocazie că banii pentru repararea Pieţei Mihai Viteazul vor sosi în judeţ în cel mult două zile şi că în cel mai scurt timp se vor demara lucrările de reabilitare. Totodată îmi pare rău că surpriza pe care-am fi putut s-o facem românilor de 1 Decembrie n-a fost posibilă, dar cred că ţelul final şi anume reabilitarea totală a Pieţei este mai important. Ar trebui să înţelegem că procedura de contestare a licitaţiei este una democratică, legală şi aş putea spune că are rădăcini chiar în guvernările PSD”, a declarat Manolăchescu.

Primăria Sfântu Gheorghe a elaborat în urmă cu mai multe luni un nou proiect pentru Piața Mihai Viteazul, municipalitatea dorind ca aceasta să cuprindă spaţii verzi, fântâni arteziene, alei şi băncuţe. Lucrările de reparare şi reamenajare a Pieţei Mihai Viteazul au fost iniţiate după ce deteriorarea acesteia nu a mai putut trece neobservată. Din păcate, lucrările au fost permanent tergiversate, cel mai invocat motiv fiind cel al lipsei de bani. Starea proastă a infrastructurii Pieţei a afectat negativ întreaga zonă a acesteia, inclusiv agenţii economici care şi-au deschis afaceri în zonă, unii fiind nevoiţi chiar să închidă şi să aleagă o altă locaţie.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Marian, 24 noiembrie 2010
despre ce sarbatoare vorbesti omule,mai ai chef de sarbatorit cand sacul e gol si iti chioraie matele?poate vrei si defilare.In tara sata din 1 ianuarie si 31 decembrie nu a mai ramas nimic de citeste integral
vasy, 24 noiembrie 2010
.......asa pur si simplu ? Parca seamana a taraganare intentionata ca sa nu poata fi realizata la timp reparatia pentru sarbatoarea de 1 Decembrie .
Costin, 23 noiembrie 2010
E foarte bine că se încep lucrările de reabilitare. La următoarea excursie la Sf.Gheorghe aş putea lăuda public această acţiune de interes public. Păcat de tărăgănarea inutilă de până citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.