ACTUALITATE 23 septembrie 2021

Finanțare obținută de cinci sportivi și artiști covăsneni pentru a-și continua visul

de David Leonard Bularca | 902 vizualizări

MOL România, alături de Fundația Pentru Comunitate, vor sprijini cinci sportivi și artiști covăsneni pentru a face performanță. Programul de susținere a tinerelor talente se află la a XVI-a ediție. Norocoșii covăsneni selectați în acest an în program sunt Balogh Hanna (judo), Tamás Gábor (judo), Bangyán Benjámin (echitație), Szabó Orsolya (desen) și Szőcs Botond (pian).

Printre foștii beneficiari ai programului se află sportivi care au reprezentat și câștigat premii pentru România la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, cum ar fi covăsneanca Incze Kriszta.

„Prin intermediul acestui program, 186 de proiecte din domeniile artei și sportului vor primi finanțare în valoare de 563.000 lei, 581 de tineri sportivi și artiști devenind beneficiarii direcți ai acesteia. De la prima ediție a acestui program, din 2006 și până în prezent, 3.062 de tineri sportivi și artiști au primit finanțare pentru proiectele lor, suma totală alocată fiind de 5.467.000 lei. Din echipa României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au făcut parte șase sportivi beneficiari ai diferitelor ediții ale Programului MOL de promovare a talentelor: Szőcs Bernadette – tenis de masă, Incze Kriszta – lupte libere, Robert Glință, Daniel Martin și David Popovici – înot, Miklós Andrea – atletism. David Popovici a obținut locul 4 la 200 metri liber și locul 7 la 100 metri liber, Szőcs Bernadette locul 5 la dublu mixt și în echipă, Incze Kriszta și Robert Glință locul 8 la lupte libere, respectiv 100 metri spate”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri redacției Observatorul de Covasna.

Peste 400 de proiecte au fost depuse pentru a obține finanțare. 

„Alocarea fondului de 563.000 lei s-a făcut în urma selecției realizate de către juriile specializate din sport și artă, fiind declarate câștigătoare 186 de proiecte, prin care obțin finanțare 581 de tineri talentați. Cele 99 de proiecte  sportive sunt susținute cu suma totală de 223.000 lei, cele 53 din  domeniul artelor cu 200.000 lei, iar cele 34 de proiecte din categoria de vârstă de peste 18 ani cu 140.000 de lei”, se mai arată în comunicatul de presă. 

Listele proiectelor finanțate parțial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro și pe www.pentrucomunitate.ro

Sursa foto: Fundația Pentru Comunitate 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.