ACTUALITATE 13 ianuarie 2013

Film pentru prevenirea criminalității

de Székely Emőke | 132 vizualizări

Film pentru prevenirea criminalitățiiPolițiștii covăsneni vor proiecta în școlile din județ un film de 25 de minute despre viața în penitenciar, scopul fiind prevenirea acțiunilor de criminalitate. Filmul este produs cu acordul personajelor – tineri închiși pentru diferite infracțiuni, care între timp au devenit adulți. Aceștia au acceptat să participe la realizarea acestui film cu scopul de a-i ajuta pe tineri să nu intre în aceleași capcane ca și ei.

Potrivit șefului compartimentului de prevenire din cadrul IPJ Covasna, Tóth Sigismund, filmul are un impact puternic asupra elevilor, aceștia fiind interesați de film şi de experiențele trăite în spatele gratiilor de către infractori minori. „Filmul realizat de către secția de prevenire a Inspectoratului General de Poliție prezintă povestea unor tineri închiși pentru fapte de violență, trafic de droguri, omor sau furt. Personajele, care între timp au devenit majore, povestesc experiențele trăite în spatele gratiilor, împărtășesc gânduri cu privire la ce le lipsește din viața liberă, dacă le pare rău pentru ceea ce au făcut etc.” – spune Tóth Sigismund.

Filmul a fost deja prezentat în unele şcoli din Sfântu Gheorghe, iar scopul IPJ este acela de-a fi vizionat şi de elevii din zonele rurale, motiv pentru care filmul a fost deja trimis la secțiile de poliție din afara municipiului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.