ACTUALITATE 11 februarie 2019

Fiecare caz de omor din 2018, rezolvat în 24 de ore la IPJ Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1140 vizualizări

Majoritatea crimelor sunt puse pe seama consumului excesiv de alcool

Anul trecut, pe raza județului Covasna au avut loc 5 omoruri, însă niciunul nu a rămas cu autor necunoscut, au punctat șefii IPJ Covasna, vineri, într-un bilanț pe 2018 al instituției. Dintre cele 5 crime, patru s-au întâmplat pe fondul consumului excesiv de alcool, mai spun oamenii legii.

Anul trecut am înregistrat la nivel de județ un număr total de 5 fapte de omor și 3 tentative la această infracțiune. Dacă, în mod plastic, există o parte bună vizavi de această situație este că, în primul rând, numărul infracțiunilor este redus, dar și mai important este că niciuna dintre faptele despre care v-am făcut vorbire nu a rămas cu autor necunoscut. În toate cazurile, dar absolut toate cazurile, autorii au fost identificați cam în 24 de ore. Cel mai mult a durat, cred, o zi jumătate”, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, împuternicitul-adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Covasna pe linie de Investigații Criminale și Poliție Economică, comisarul-șef Daniel Ivașcu.

În același timp, comandantul IPJ Covasna, comisarul-șef Liviu Pampu-Romanescu a punctat că soluționarea de 100% a infracțiunilor de mare violență este un indicator de calitate important pentru instituția pe care o conduce.  

„Faptul că nu avem infracțiuni grave, omoruri, tentative de omoruri, tâlhării urmate de moartea victimei, lovituri cauzatoare de moarte rămase cu autori necunoscuți este un lucru extrem de important pentru noi”, a spus acesta.

Infracțiunile extrem de violente au avut loc anul trecut la Căpeni, Ozun, Sfântu Gheorghe, Ghelința și Boroșneu Mare. Polițiștii subliniază că doar unul din cele 5 cazuri s-a petrecut în mediul urban și pun aceste fapte și pe seama necesității de educație în mediile dezavantajate social.

„Într-o singură cauză de omor, cea înregistrată la Căpeni, nu a fost vorba de consum excesiv de alcool. (...) Din păcate, această cauză rezidă mai mult în educația de bază decât în orice fel de activități preventive ar putea desfășura doar instituția poliției”, a mai spus comisarul-șef Daniel Ivașcu.

În ceea ce privește crima de la Sfântu Gheorghe, singura din mediul urban înregistrată anul trecut în județul Covasna, aceasta s-a petrecut într-un bloc de locuințe sociale, în urma unui scandal izbucnit între doi bărbați, pe fondul consumului excesiv de alcool.

„Din păcate s-a ajuns la omor, care a fost consumat pe hol. Acolo am identificat persoana vătămată”, a explicat comisarul-șef Daniel Ivașcu.

Infracțiunile de mare violență reprezintă un procent de numai 0,5% din totalul faptelor sesizate anul trecut la nivelul IPJ Covasna.

Iulia Drăghici – Taraș

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.