ACTUALITATE 15 ianuarie 2013

Festival de hochei pe lacul de la Reci

de Székely Emőke | 328 vizualizări

Competiţia este un eveniment unic în România şi va avea loc în weekend

Clubul Sportiv „Pinguinii Regali” din Sfântu Gheorghe va organiza la sfârșitul săptămânii prima ediție a Festivalului de Hochei pe Lac, eveniment unic în România. Despre ineditul turneu de hochei am stat de vorbă cu reprezentantul Pinguinilor Regali, Kernászt Huba.

Festival de hochei pe lacul la Reci

– Despre ce este vorba concret și de unde v-a venit ideea organizării unui astfel de festival?

– Clubul Pinguinii Regali este înscris în Campionatul Național cu două echipe de copii, U10 și U12. În campionat se poate înscrie oricine, însă o condiție este aceea ca toți să organizeze un turneu de hochei pentru copii. Noi am organizat trei ani la rând Cupa Sfântu Gheorghe la patinoarul din Brașov, însă închirierea costă foarte mult, așadar ne-am gândit ce am putea face pentru a economisi acești bani. Astfel ne-a venit ideea acestui festival inedit.

– Cum este gheața pe lac, ați făcut probe?

– Sigur că da, la sfârșitul săptămânii am fost pe lac și am amenajat două terenuri și un loc de încălzire pentru sportivi. Gheața are 30 de centimetri grosime, așadar este sigură. Nu trebuie să uităm faptul că hocheiul nu s-a născut pe patinoare închise, ci pe lacuri și râuri. Prin acest festival vrem să le arătăm și copiilor cum a fost de fapt pe vremuri. De asemenea nu este același lucru dacă cei mici joacă într-o sală sau sunt în aer liber.

– Câte echipe vor veni în weekend la Reci?

– Este vorba de fapt despre un turneu pentru echipe de U10. Vor veni în total 16 echipe din județele Covasna, Harghita, Buzău și Galați. Partidele din cadrul turneului vor avea loc sâmbătă și duminică, dar festivalul începe vineri, când va avea loc o partidă a echipelor U12  din Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, precum și una de adulți între două echipe de hocheiști amatori din Sfântu Gheorghe.

– Ce le pregătiți vizitatorilor? Veți avea ceva activități pentru ei?

– Da, vrem să organizăm diferite concursuri de îndemânare la care poate participa oricine. De asemenea va avea loc un concurs pentru temerari, de a face turul lacului în costum de baie. Avem deja câteva persoane care s-au arătat interesate de acest din urmă concurs, să vedem…

– Fiind vorba de un festival inedit, va veni și cineva de la Federația Română de Hochei?

– Din păcate președintele Federației, Tánczos Barna, nu poate veni, dar va veni un alt reprezentant, care ne va aduce 10 echipamente complete, un dar deloc de neglijat pentru că un echipament este destul de scump. De asemenea aș menționa faptul că pe tot parcursul festivalului cei de la Crucea Roșie vor avea un cort amplasat unde vor da sfaturi de prim ajutor și unde cei care pot și doresc pot dona bani pentru tratamentul profesoarei de sport Dani Kinga.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.