ACTUALITATE 28 iunie 2017

Felicia Filip, în concert extraordinar la Casa Bastion

de Iulia Drăghici - Taraș | 1636 vizualizări

Soprana Felicia Filip, violoncelistul Anton Niculescu, pianiștii Andrei Licareț și Koichiro Kanno și violonistul Mircea Lazăr au oferit publicului din Sfântu Gheorghe un concert de excepție marți seară, la Centrul de Cultură Arcuș (Casa Bastion) din Sfântu Gheorghe. Muzica clasică a pus stăpânire, preț de aproape două ore, pe spațiul de cultură și pe publicul care a umplut sala de concerte.

„De fiecare dată când vin aici în această zonă mă simt acasă. Trebuie să știți că deși sunt de atât timp în București, totuși buletinul meu este de Brașov. Așadar, sunt de-a locului. Aici, la Sfântu Gheorghe, sunt tot timpul ca acasă și simt că suntem tot timpul așteptați, atât pentru evenimente artistice, dar și ca relații interumane. Simt că sunt ca un „copil răsfățat” și de fiecare dată când vin aici, evident, încerc să fiu la înălțimea așteptărilor acestor minunați oameni”, ne-a declarat, după concert, Felicia Filip.

Programul, care a conținut lucrări de Anton Arensky, Alexandr Glazunov, Piotr Ilici Ceaikovski, Rodion Șcedrin, Luigi Cherubini, Jules Massenet, César Franck, Giovanni Bottesini, i-a cucerit pe ascultătorii inspirați să își petreacă seara de marți la Casa Bastion.

„A fost o bucurie pentru noi și un cadou. Pe doamna Felicia Filip o admirăm nespus, pentru frumusețea, vocea și vivacitatea sa. Faptul că a venit și la noi înseamnă că ne iubește încă și pe noi și îi mulțumim din suflet că ne-a făcut o mare bucurie. Evenimentul a fost superb. Un spectacol foarte reușit”, ne-a declarat profesoara Colegiului Național „Mihai Viteazu”, Monica Rusu, care a fost prezentă la concert.

Evenimentul face parte din Marile Serate Muzicale. „Este deja a treia ediție, care se desfășoară în principal la București. Cu toate acestea, la fiecare dintre ediții am venit și la Brașov, iar de această dată am poposit și aici la Sfântu Gheorghe, la Centrul de Cultură Arcuș. Noi avem nostalgia Arcușului pentru că în cealaltă parte, ca și aici, bineînțeles, activitatea a fost tot timpul de mare anvergură”, ne-a mai spus îndrăgita soprană.

„Ca de obicei, în fiecare vară avem această plăcere de a fi vizitați de artiștii care participă la marile festivaluri din țară. Sunt foarte fericit că a avut loc și acest concert și sper că vor mai fi și altele asemenea”, ne-a spus directorul Centrului de Cultură Arcuș din Sfântu Gheorghe, Kopacz Attila.

Felicia Filip a mai fost luna trecută la Sfântu Gheorghe, dar și la Comandău, unde s-a întâlnit cu elevii școlii din localitate. Atunci soprana, prin Opera Comică pentru Copii, instituție pe care o coordonează, s-a alăturat campaniei „Le dăm școala înapoi”, inițiată de Asociația pentru Comunitate și Observatorul de Covasna. Artiștii operei au adus pe scena Teatrului „Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe spectacolul de balet „Don Quijote”. Toți banii rezultați din vânzarea de bilete au fost donați în contul Asociației Pro Comandău, în vederea reconstrucției școlii distruse la începutul anului de un incendiu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.