ACTUALITATE 17 februarie 2023

Fast-food din Baraolt, închis temporar și amendat cu 5.000 de lei

de David Leonard Bularca | 1121 vizualizări

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna a închis temporar activitatea unui fast-food din Baraolt și a amendat firma care îl deține cu 5.000 de lei. Printre neregulile găsite în urma controlului care a avut loc miercuri, 15 februarie, se numără aparatura de bucătărie neigienizată, cu depuneri de grăsimi. 

„Întreprinderea Individuală Dako Ervin-Laszlo din orașul Baraolt, județul Covasna, unitate de tip fast-food, a fost sancționată contravențional cu suma de 5.000 lei și măsură complementară oprire temporară prestare servicii”, a anunțat, prin intermediul unui grup de Facebook, comisarul-șef adjunct al CJPC Covasna, Mircea Diacon.

Au fost găsite următoarele nereguli, potrivit șefului CJPC, Mircea Diacon:

- operatorul economic are la comercializare produse de tip fast-food, respectiv sandwich, hamburger, shaorma, fără a informa consumatorii despre existența alergeni, produse congelate folosite, gramaj. 

- pereții bucătăriei neigienizați, cu urme de mucegai. 

- tavanul cu infiltrații de lichide. 

- aparatura de bucătărie neigienizată, cu depuneri de grăsimi. 

- frigidere cu chedere uzate, rupte, cu încărcare de mizerie.

Și firma producătoare de excremente de urs care au fost găsite spre comercializare în Târgu Secuiesc și Turia a fost amendată, zilele trecute, cu 40.000 de lei. 

Mai înainte, pe 8 februarie, magazinul Profi din zona Gării din Sfântu Gheorghe a fost amendat cu 10.000 de lei și s-a dispus scoaterea de la comercializare a unor produse în valoare de 6.521 de lei, pentru că erau „improprii consumului uman”, după cum precizau, la acea vreme, reprezentanții CJPC Covasna. 

Sursa foto: Mircea Diacon/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.