ACTUALITATE 3 aprilie 2016

Facebook, instrument de luptă politică „sub acoperire”

de Iulia Drăghici - Taraș | 973 vizualizări

Ion Popescu, Andrei Pop, Grigore Andrei, Ana Nicolae, Andreea Munteanu sau Sabina Nicolae. Ce au în comun aceste nume? Fiecare dintre ele a fost utilizat pentru a crea conturi false de Facebook prin care s-au lansat atacuri la adresa candidatului din partea PNL pentru Primăria Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu. Pe lângă diverse insinuări cu privire la viaţa privată a candidatului, acesta este acuzat şi de faptul că nu apără interesele românilor din judeţ, că nu ar avea diplomă de licenţă sau că declaraţiile sale de avere sunt neadevărate.

„Cu ajutorul prietenilor, am descoperit vreo 6 conturi false de Facebook, dar probabil nu se vor opri aici. Diferența față de campaniile trecute este că acum nu-şi mai asumă nimeni aceste atacuri, pur și simplu le propagă, crezând că oamenii sunt ușor de manipulat. Din păcate pentru ei, vestea tristă este că într-un oraș mic este mult mai ușor să cunoști și să recunoști pe cineva. Acțiunile și vorbele mele m-au făcut să fiu cine sunt în Sfântu Gheorghe, iar o campanie murdară pe Facebook, împotriva mea, cu atacuri oribile și gregare, nu face decât să aducă oamenii de bună credință alături de mine”, a declarat Mădălin Guruianu, care a mai spus: „Dacă la început era greu să le tot povestesc oamenilor ce vreau să fac, ce cred despre anumite lucruri și cum mă raportez la ele, acum cred că este mult mai simplu. NU voi declara mai nimic în această campanie electorală. Îi voi lăsa pe alții să o facă. Voi pune la dispoziția tuturor raportul meu de activitate și voi spune doar atât: voi continua. Orice altceva îmi pare a fi inutil. Cine dorește să mă cunoască, a tot avut ocazia de-a lungul anilor. Dacă mă place așa cum sunt, mă va vota în 5 iunie. Dacă nu, voi continua să fac aceleași lucruri ca și până acum, depinde de la ce nivel. Aș spera din poziția de primul viceprimar român, după tare mulți ani”.

„Îl ştiu pe Mădălin, atât cât m-a lăsat să-l cunosc. Nu e un om perfect, dar cine e? Bineînțeles că are şi el hibele lui. Dar dacă tot vreți să le „descoperiți”, faceți treabă, nu mizerii d-astea. Mizerii care s-au tot zis, mizerii nedemne, mizerii mici şi perfide. Ce demers e ăsta?! Cui aparține? Ce credibilitate are, din moment ce vine de la un om cu identitate falsă şi se „susține” pe nişte surse de toată jena?”, a scris Monica Vrânceanu, fost redactor al ziarului „Observatorul de Covasna”, pe reţeaua de socializare.

„Ce fel de oameni or fi ăştia care nu au în cap decât gânduri de murdărire şi distrugere? De asta nu progresăm, prea mulţi indivizi abjecţi care doar noroi au în cap! Ăştia nu au construit nimic în viaţa lor, amărâţi frustraţi şi caractere jegoase”, a comentat şi un susţinător al lui Mădălin Guruianu, într-o postare pe Facebook.

Candidatul PNL a mai precizat că nu cu asemenea tertipuri îl pot scoate din luptă. „Voi continua să cred în această promovare pe orice plan a normalității și a bunelor relații dintre români și maghiari, indiferent de atacurile la care voi fi supus”, a spus Guruianu.

Prin intermediul profilului de Facebook, Ion Popescu, iniţiatorul campaniei, a distribuit link-uri către un blog care conţine articole acuzatoare la adresa lui Mădălin Guruianu. „Primul care şi-a anunţat candidatura este actualul consilier PNL al Municipiului Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu. Mi-ar fi plăcut să zic domnul, dar este un apelativ prea frumos pentru acest personaj, mă limitez să îi zic... Mădălin(a). La o simplă căutare pe google am descoperit foarte multe informaţii despre Mădălin(a), acest promotor al multiculturalităţii şi al prieteniei dintre maghiari şi români, cu balanţa înclinată spre maghiari”, scrie într-un articol publicat pe un blog personal, în 18 martie.

Invitat de internauţi să îşi dezvăluie identitatea, Ion Popescu a scris: „pentru moment este suficient Popescu Ion. Căci am şi eu o afacere în judeţul ăsta şi copii la şcoală. Nu aş vrea ca lucrurile să se răsfrângă asupra lor”.

„Nu vreau să mă lansez în speculații, dar știu o vorbă de care am ținut cont adesea, „Cui prodest?” / „Cui folosește?”. Românilor de bun simț și bună credință, care ar putea avea șansa unui viceprimar în persoana mea? Maghiarilor de bun simț și bună credință, care ar putea descoperi că un viceprimar român poate detensiona mult din situațiile exploatate de media centrală? Cu siguranță nu acestor două categorii de oameni, care, evident, sunt majoritare în Sfântu Gheorghe. Vă invit să gândiți singuri cine ar putea beneficia de pe urma atacurilor la adresa mea”, a mai precizat Mădălin Guruianu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 4 aprilie 2016
Cata mizerie! Colcaie mizeria in politica romaneasca, iar asta este inca o dovada ... "Omul asta de afaceri" care-l ataca pe Guruianu, ce culoare politica o avea?! Rosie sau portocalie?! Sila.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.