ACTUALITATE 25 aprilie 2013

Expo Verde și-a deschis porțile [FOTO]

de Monica Vrânceanu | 258 vizualizări

16 firme din Ungaria și zeci din România așteaptă vizitatorii la Sala municipală a Sporturilor

Aproximativ 50 de firme au luat parte la Expo Verde, deschisă joi la Sala municipală a Sporturilor din strada Vânătorilor. Expoziția, aflată la cea de-a 23-a ediție, a reunit firme din Ungaria și firme din județe precum Covasna, Harghita, Alba sau Cluj, care au venit aici cu exponate dintre cele mai diverse: de la sisteme de încălzire și de ilumnat ecologice până la jucării din lemn, produse naturale precum mierea de albine sau sucurile fără coloranți 100% eco și produsele din carne sau de panificație, la rândul lor realizate prin metode tradiționale și cât mai naturale. Expoziția se desfășoară în acest an sub sloganul „Natural, Verde!”, în organizarea Mediorg. Aflată la cea de-a 23-a ediție, Expo Sfântu Gheorghe împlinește 20 de ani de când se desfășoară în cadrul Zilelor Orașului, așadar e o ediție aniversară.

Potrivit reprezentantei organizatorilor, Julia Prázsmáry, inițiată ca o expoziţie generală de bunuri de larg consum, expoziţia a înregistrat o evoluţie continuă, atât în ceea ce priveşte numărul de expozanţi, cât şi interesul manifestat de către publicul larg.

„Ne onorează interesul constant pentru expoziție şi ne provoacă să căutăm noi căi de dezvoltare şi de exprimare. Din acest motiv, în această ediție ne-am propus tematizarea expoziţiei, şi anume cu acea tematică faţă de care în ultimii ani oraşul a demonstrat cea mai mare afinitate: natura şi protecţia acesteia. Şi în acest an, vom organiza, pe lângă tombola deja tradiţională, şi alte evenimente de interes pentru publicul larg, cum ar fi: concursul şcolar cu tematica „Gunoiul unora  – comoara altora”, finalizat cu prezentarea obiectelor realizate de aceştia, vom acorda distincţia „Cel mai verde expozant”, şi vom organiza întâlniri şi dezbateri pe teme de profil”, a declarat Prázsmáry.

Președintele ASIMCOV, Bagoly Miklos, a declarat că Expoziția aduce un plus Zilelor Sfântu Gheorghe, mai ales că a devenit o tradiție. Bagoly a ținut să mulțumescă firmei partenere din Szeged și firmei locale Mediorg, care s-au implicat în atragerea participanților și organizarea Expo Verde.

La rândul său, directorul ASIMCOV, Vajda Lajos, a ținut să sublinieze importanța întâlnirii și colaborării dintre agenții economici.

„Au venit aici firme din toate domeniile de activitate, iar tema Conferinței legate de relațiile româno-ungare, care va avea loc pe 26 aprilie în cadrul Expo Verde, se va axa de asemenea pe mai multe domenii, nu doar pe cel al energiei verzi. În situația grea în care se află economia și lumea în general, cred că trebuie regândit totul și văzut în ce direcție trebuie să o luăm pe mai departe. În regiunea noastră agricultura, industria alimentară, energia verde, silvicultura, prelucrarea lemnului și turismul sunt domeniile pe care trebuie să insistăm sub toate formele”, a explicat Vajda Lajos.

Expoziția va fi deschisă până duminică, iar Conferința de astăzi din cadrul acesteia va avea loc la Orchidea Events, urmând să abordeze teme precum clusterele de dezvoltare, parcurile industriale, energia verde, turismul balnear.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.