ACTUALITATE 19 octombrie 2014

Excursie cu copii de la CNMV la Bățanii Mici

de Covasna Media | 116 vizualizări

10450735_813937451992311_7476733920919121778_n

În continuarea programului „Să ne cunoaştem judeţul, de la sat la oraş şi de la oraş la sat”, după ce săptămâna trecută am primit la Sfântu Gheorghe micii vizitatori din Araci şi Belin, am avut de data aceasta o excursie cu aproape 50 de elevi de la CNMV la Băţanii Mici, tărâmul de poveste al părintelui basmelor maghiare, Benedek Elek.

Am vizitat bineînţeles Casa Memorială a acestuia, Casa de Cultură cu extraordinarele păpuşi realizate manual, dar am mers şi pe drumul spicului de grâu, de la moara de apă unde e transformat în făină, la bucătăria tradiţională unde se prepară aluatul, se coace pâinea în cuptor, dar am şi preparat şi apoi gustat tradiţionalul kürtőskalács!

Copiii au fost chiar încântaţi şi credem că asta e cea mai importantă concluzie. Asociaţia de Tineret Ecou este onorată că a putut fi parteneră din nou cu Centrul de Cultură al jud. Covasna, iniţiatorul programului prin care copiii români interacţionează cu frumuseţile pe care zona noastră multiculturală le oferă din plin.

Mulţumim tuturor celor care au ajutat la reuşita evenimentului, inclusiv doamnelor învățătoare Doina Gheorghincă și Ilyes Ibolya de la Colegiul Național Mihai Viteazul, Otilia Popovici de la Școala din Araci și doamnei Doina Chiriac de la Școala din Belin.

Mădălin Guruianu,

Responsabil Proiect, Asociația de Tineret ECOU

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.