ACTUALITATE 21 septembrie 2021

Excursie cu bicicleta prin județul Covasna, alături de Lucian Mîndruță

de Iulia Drăghici - Taraș | 1047 vizualizări

Evenimentul va fi organizat într-una din zilele Festivalului Kürtőskalács-ului din Sfântu Gheorghe

Pasionații de pedalat vor avea parte în 2 octombrie a.c. de un eveniment inedit în județul Covasna, după cum arată Asociația pentru Dezvoltarea Turismului, prin intermediul paginii de Facebook „Visit Covasna”. Este vorba despre „Covasna – Sesiune de stare de bine. Cu Lucian Mîndruţă”.

Cu alte cuvinte, cei care iubesc natura, peisajele colorate și pedalatul vor putea să pornească în dimineața zilei de 2 octombrie într-o „aventură” de o zi pe traseul care a fost chiar etapa a treia din Turul Ținutului Secuiesc: Sfântu Gheorghe – Băile Balvanyoș - Târgu Secuiesc – Zăbala – Covasna -Sfântu Gheorghe. Este vorba în total despre 119 km pe asfalt cu 670 m diferență de nivel. La start va lua parte și jurnalistul Lucian Mîndruță. 

Evenimentul însă nu este un concurs, este o sesiune de stare de bine. Fiecare cum își dorește: cu conversații, cu legat noi prietenii, sau pedalat în liniște prin păduri, lângă izvoare, în grădina unui castel, devorând peisaje. Pentru că atenție, evenimentul conține plasare de produse turistice!

Locurile pe unde vom pedala, punctele de alimentare și hidratare de la Baia fetelor Apor în Băile Balvanyoș și izvoarele Elvira din stațiunea Covasna, bucla pe care o vom face în grădina englezească a Castelului Mikes-Zabola Estate, toate au fost alese să vă facă să reveniți în Covasna. E practic o tură a resurselor turistice din Covasna.

Pornim la ora 9,30 din piața centrală, Piața Libertății din Sfântu Gheorghe, locul unde în weekendul acela se va desfășura și Festivalul Kürtőskalács-ului, iar după mai bine de 6 ore petrecute în șa vom reveni aici. Pe parcursul drumului vom avea mașini premergătoare din partea Serviciului Salvamont Covasna, din partea polițiilor locale și un microbuz cu suport pentru biciclete, grație clubului Sepsi-Sic, pentru orice eventualitate. La întoarcere nu dăm medalii de finisher, dar fiecare dintre voi va primi un binemeritat kürtős”, au transmis, prin intermediul Facebook, organizatorii.  

Aceeași sursă arată și că nu există taxă de înscriere, dar cei care doresc să participe sunt rugați, pentru o mai bună organizare, să își declare intenția, până în data de 29 septembrie, completând un formular Google: https://bit.ly/3CfnW8Y

Alte amănunte sunt disponibile pe Facebook: https://www.facebook.com/events/381171466878971?ref=newsfeed

Realizatorul radio și TV Lucian Mîndruță nu este la prima vizită oficială în județul Covasna de anul acesta, ci a fost și în iulie, când s-a întâlnit și cu directorul executiv al Asociației pentru Dezvoltarea Turismului din Județul Covasna, Godra Árpád, cu care s-a fotografiat în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe, ocazie cu care, potrivit Visit Covasna, a mers și într-o scurtă trecere la Muzeul Comunicațiilor, Sepsi Teletár. Atunci, jurnalistul urmărit de peste 200.000 de persoane pe Facebook, a lăudat și răbdarea șoferilor din Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.